(Waar) kun je nog bankieren zonder app?

Jeroen Geuens

28/07/2020

Je kunt bankieren op een telefoon of tablet onhandig vinden. Het lijkt misschien ook onveilig of je wil gewoon nog bankieren zoals je dat tot nu toe gewend was: met je computer.

Dat laatste kan bij de meeste traditionele banken: onder andere bij Argenta, Belfius, BNP Paribas Fortis, Crelan, ING en KBC kun je je nog online aanmelden om je rekening na te kijken of om transacties uit te voeren.

Denk er dan wel aan dat je de kaartlezer van je bank nodig hebt om je aan te melden en om transacties te bevestigen, al kan dat tegenwoordig ook met de identificatieapp Itsme.

Digitale banken

Om een (gratis) zichtrekening te openen bij onlinebanken zoals N26, Revolut of Bunq heb je altijd de app nodig om te bankieren en zelfs om de rekening te openen. Bij deze banken heb je dus altijd een smartphone nodig.

Het kan dat je bij zo’n digitale bank wel online kunt inloggen en dat je de app nodig hebt om transacties te bevestigen. Bij het Nederlandse Knab is dat zo en bij het Duitse N26 ook. Bij N26 kun je je rekening alleen maar openen in hun app.

Bunq heeft het woord internetbanken niet eens in de productvoorwaarden. Voor alle digitale banken of ‘neobanken’ geldt dat ze hun rekeningen speciaal ontwierpen voor mobiel en vooral ook voor jongeren. Veel traditionele rekeningfuncties ontbreken wel.

Bij welke rekeningen kun je bankieren zonder app?

Simpele particuliere rekeningen die je kunt beheren zonder app of smartphone:

(Door Jeroen Geuens, 28 juli 2020.)