Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Lion Account van ING open je makkelijk online en daar beheer je ze ook. Als je liever mobiel werkt kun je de ING-app downloaden en al je zaken op je smartphone of op je tablet regelen.

Daarnaast biedt die app verschillende voordelen: zo kun je bijvoorbeeld persoonlijke kortingen activeren met de ING+-deals. Zo profiteer je bij je favoriete winkels en handelaars van cashback.

Inbegrepen

Je krijgt een zichtrekening en een bankkaart. Die kaart is standaard in België en in heel de eurozone actief en je kunt er dus probleemloos geld mee afhalen of mee betalen in winkels.

Instantoverschrijvingen

ING voert overschrijvingen in euro binnen de SEPA-zone direct uit. Het geld staat dan binnen vijf seconden op de rekening van de ontvanger. Gewoonlijk duurt dat een bankwerkdag of langer.

Voor wie?

Je moet een natuurlijk persoon zijn om een Lion Account te openen, en volwassen. Als je jonger bent of je wil een rekening openen voor je kind, dan kun je ING's Go To 18-rekening overwegen.

Belangrijke voordelen

  • Beheer je rekening online of mobiel
  • Profiteer van persoonlijke kortingen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten22,80 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,50 € (vanaf de 4de keer per maand)
Geldafhaling buiten EU4,24 € + 0,3025 %
Wisselkosten niet-euro2,00 % / 3,90 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)10,45 %

» Bezoek website


> Nu een gratis ING Lion Account openen!


Kan ik deze rekening als bedrijf openen?

Je kunt de Lion Account alleen als natuurlijke persoon — als particulier — openen. De rekening is bedoel voor persoonlijk gebruik.