Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Welcome Pack van BNP Paribas Fortis is een jongerenrekening voor min-18-jarigen. Je krijgt verschillende rekeningen, er zit een gratis prepaidkaart bij en ouders kunnen de betaal- en afhaallimieten aanpassen.

Wat zit erin?

Het Welcome Pack is een uitgebreid pakket voor dagelijkse verrichtingen: er zit een zichtrekening en een spaarrekening bij, je krijgt een bankkaart en je kunt online en mobiel bankieren. Kinderen vanaf 15 jaar kunnen ook gratis een prepaidkaart krijgen.

Limieten

Standaard kun je met de bankkaart tot 250 euro per week betalen en tot 250 euro per week afhalen. Ouders kunnen die limieten laten aanpassen in een BNP-kantoor.

Bij het Welcome Pack kun je maximaal 1.250 euro op je prepaidkaart zetten. Dat is gelijk het maximale bedrag dat je kunt uitgeven; je kunt niet onder nul.

Wat kost het?

Het Welcome Pack zelf is gratis, net als de bank- en prepaidkaart. Alle verrichtingen in euro, zoals betalen, geld afhalen, overschrijven of uittreksels downloaden kosten ook niets. Alleen voor papieren uittreksels betaal je postkosten.

BNP vervangt verloren of gestolen kaarten 1 keer per jaar gratis. Vanaf de tweede keer rekent het 8 euro per keer. Bij (vermoeden van) fraude vervangt het je kaart wel gratis.

Belangrijkste kenmerken

  • Makkelijk online en mobiel bankieren
  • Gratis zicht- en spaarrekening voor jongeren onder de 18
  • Inclusief zichtrekening, spaarrekening, bankkaart en prepaidkaart

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten0,00 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU2,86 € + 0,30 % (max. 12,09 €)
Wisselkosten niet-euro1,63 %
Spaarrente0,10 %
Rood staan (ongeoorloofd)12,10 %

» Bezoek website


> Nu je Welcome Pack openen bij BNP Paribas Fortis!


Op je 18de verjaardag...

... zet BNP Paribas Fortis het Welcome Pack automatisch om in een Hello4You-rekening. Die is gratis voor jongeren tot 28 jaar, de limieten zijn ruimer en er zit een kredietkaart bij.