Gold is het meest uitgebreide pakket van Argenta. Naast een rekening en bank- en kredietkaarten profiteer je met Gold van twee verzekeringen bij het pakket en bij je kredietkaart krijg je er nog zes.

Wat zit erin?

Een zichtrekening. Net als bij Silver is het mogelijk om die met meer dan twee rekeninghouders te openen. Elke houder kan een bankkaart krijgen en je kunt maximaal twee kredietkaarten bij dit pakket nemen.

Die Mastercard heeft een standaardlimiet van 5.000 euro per maand. Het is mogelijk de limiet tijdelijk te verhogen naar 12.500 euro.

Verzekeringen

In het pakket zitten twee verzekeringen: de bijstand online veiligheid en een onlineaankoopverzekering. Die beschermen je tegen misbruik van je kaart en tegen niet of slecht geleverde aankopen.

Verder profiteer je alleen in het Goldpakket van zes verzekeringen bij je kredietkaart: aankoopbescherming, ticketannulatie, een reisverzekering en een reisbijstandsverzekering, verlengde garantie en je bent ook beschermd tegen diefstal na geldafhaling.

Wat kost het?

Het Goldpakket van Argenta kost 5,35 euro per maand of 64,20 euro per jaar. Alle verrichtingen zijn inbegrepen, ook de manuele of de papieren aan het loket.

Je kunt bijkomende kredietkaarten bestellen. Een gewone kredietkaart kost 3,50 euro per maand, een extra Goldkaart 5,50 euro per maand.

Belangrijkste kenmerken

  • Gratis verrichtingen aan het loket
  • Bankkaart voor iedere rekeninghouder
  • Meer dan twee rekeninghouders mogelijk
  • Twee verzekeringen bij het pakket en zes bij je kredietkaart

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten64,20 €
Inclusief kredietkaart?Ja
KredietkaartMasterCard
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU5,00 € + 1,50 %
Wisselkosten niet-euro1,50 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)9,15 %

» Bezoek website


> Nu je Goldpakket openen bij Argenta!


Argenta’s Goldpakket openen

Nieuwe klanten kunnen hun rekening zelf openen in de Argenta-app. Je kunt ook een afspraak maken via het formulier op Argenta’s website. Je start altijd met een Greenpakket. Daarna kun je omschakelen.

Je kunt de app ook gebruiken om je rekening te beheren of om de uitgavenstaat van je kaarten te bekijken. Dat kan ook via internetbankieren: surf naar argenta.be en log in met je debetkaartnummer en digipass.