FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het overbruggingskrediet van Crelan is een lening van maximaal een jaar. Je kunt het gebruiken om een nieuw huis te kopen terwijl je je oude verkoopt en je betaalt terug wanneer je oude huis verkocht is.

Eigenschappen

Het overbruggingskrediet is ideaal wanneer je je huis verkoopt om er een nieuw te kopen. Je kunt de lening zien als een voorschot op je nieuwe huis. Het is een administratief simpele lening waar je geen jaren aan vast hangt.

Het krediet loopt maximaal 12 maanden. Je hebt dus een jaar om je huis te verkopen. Je betaalt de lening terug wanneer je oude huis verkocht is.

Je betaalt 3,34% op jaarbasis. Dat percentage blijft vast omdat de lening binnen het jaar afloopt. Je profiteert dus niet van een variabele rentevoet zoals bij het woonkrediet of de renovatielening.

Hoe vraag je een overbruggingskrediet aan?

Dat kan alleen in een Crelan-kantoor. Volg de link hieronder en zoek een kantoor in je buurt.

Belangrijkste kenmerken

  • Lenen vanaf 12.500 euro
  • Eenvoudige administratie
  • Terugbetalen binnen 12 maanden

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €3,34 %
Minimum12.500,00 €
Maximum1.000.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)1
Maximale looptijd (maanden)12

» Bezoek website


> Nu je overbruggingskrediet aanvragen bij Crelan!


Zijn er alternatieven voor het overbruggingskrediet?

Je kunt de persoonlijke lening overwegen. Specifiek voor je huis is er het Woonkrediet en als je dat al hebt kun je dat kapitaal opnieuw opnemen.