Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Comfortkrediet van Crelan is, net zoals de Kasfaciliteit, een krediet dat je aan je zichtrekening kunt koppelen. Je kunt ermee in het rood op je rekening. Het verschil met de kasfaciliteit is dat je meer en langer onder nul kunt — ideaal voor grotere of onverwachte uitgaven.

Eigenschappen

Het Comfortkrediet is de grote broer van Crelans Kasfaciliteit. Met de kasfaciliteit kun je tot 1.238,76 euro onder nul op je zichtrekening; met het Comfortkrediet kun je minstens 1.250 euro en maximaal 5.000 euro in het rood.

Bij de kasfaciliteit moet je je saldo binnen de maand weer aanzuiveren; met het Comfortkrediet heb je een jaar om weer boven nul uit te komen.

Rente

Je betaalt alleen rente op het opgenomen saldo. Als je tijdens je 12 maanden dus maar 1.000 euro van je Comfortkrediet gebruikt, betaal je alleen rente op die 1.000 euro en niet op het totale krediet. Voor het precieze rentepercentage loop je even langs je Crelan-kantoor.

Het Comfortkrediet aanvragen

Dat kan niet online. Ook daarvoor moet je langs het lokale Crelan-kantoor. Of je het krediet krijgt hangt af van je kredietwaardigheid.

Als je al een Kasfaciliteit hebt, dan annulleert Crelan die automatisch. Je kunt beide kredieten niet combineren.

Je kunt het krediet eender wanneer stopzetten — in het Crelan-kantoor.

Belangrijkste kenmerken

  • Onder nul op je zichtrekening
  • Tot 5.000 euro en tot 12 maanden krediet
  • Je betaalt alleen rente op het opgenomen saldo

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €-
Minimum1.250,00 €
Maximum5.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)12
Maximale looptijd (maanden)1

» Bezoek website


> Nu je Comfortkrediet aanvragen bij Crelan!


Kasfaciliteit

Is 5.000 euro krediet te veel en wil je toch onder nul kunnen in geval van, bekijk dan onze bespreking van Crelans Kasfaciliteit. Daarmee kun je elke maand tot 1.238,76 euro in het rood. Je betaalt 10,50% rente op het opgenomen saldo en je hebt een maand op je rekening weer boven nul te krijgen.