FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Deze Visa Classic-kaart is een logische keuze voor klanten van ING. Je koppelt ze aan je ING-zichtrekening en je kunt er wereldwijd mee betalen en geld afhalen. Bovendien profiteer je van enkele handige verzekeringen en je aankopen zijn veilig.

Eigenschappen van de ING Visa Classic

Voor deze Visa Classic heb je een zichtrekening nodig bij ING; de bank koppelt de kaart aan je rekening en van die zichtrekening gaat elke maand het saldo af. De kaart zelf kost je 22 euro per jaar. Ben je jonger dan 25, dan betaal je maar 10 euro per jaar.

Is je kaart defect, dan vervangt ING ze gratis. Verloor je ze of werd ze gestolen, dan krijg je er een nieuwe voor 9,99 euro.

Gratis verzekeringen

Houders van deze Visa Classic-kaart profiteren van 3 gratis verzekeringen: een aankoopverzekering, een reisongevallenverzekering en de verzekering ‘Levering van via internet gekochte goederen’.

De aankoopverzekering beschermt aankopen van minstens 50 euro tot 90 dagen na betaling tegen ongelukken en diefstal met geweld of inbraak. Je bent voor maximaal 500 euro per schadegeval per jaar gedekt.

De reisongevallenverzekering dekt buitenlandse reizen van maximaal 60 dagen. Je bent voor 100.000 euro verzekerd tegen overlijden of blijvende invaliditeit en je krijgt een extra vergoeding van 30.000 euro voor opsporings-, reddings- of repatriëringskosten.

De ‘leveringsverzekering’ tot slot beschermt onlineaankopen als ze niet binnen 30 dagen geleverd worden of als ze niet overeenkomen met de beschrijving op het bestelformulier.

Belangrijkste eigenschappen

  • Enkel voor ING-klanten
  • Inclusief 3 gratis verzekeringen
  • Je kunt niet gespreid terugbetalen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage27,00 €
Extra kaart27,00 €
Uitgavenlimiet2.000,00 €
Geld opnemen6,00 € + 1,00 %
Wisselmarge2,00 %

» Bezoek website


> Nu je Visa Classic aanvragen bij ING!


Wanneer gaat het saldo van mijn rekening?

De uitgaveperiode sluit elke maand op de 27ste. Het saldo gaat 9 dagen later van je rekening.

Kan ik de standaardlimiet aanpassen?

Dat kan! De standaardlimiet van deze kaart is 2.000 euro; je kunt in een ING-kantoor terecht als je je limiet wil verhogen of verlagen.