Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Voor deze Visa-kredietkaart van hoef je geen zichtrekening te openen bij Europabank. Je kunt ze aan je bestaande rekening koppelen. De kaart is geldig over de hele wereld en je kunt er overal mee betalen en geld afhalen. Ze werkt ook in webwinkels.

Standaard werkt ze wel alleen binnen de Europese regio. Daarbuiten werkt ze alleen met chip en pincode. Je kunt je kaart zelf activeren voor wereldwijd gebruik door je aan te melden in Europabanks online omgeving. Daar kun je ook andere instellingen aanpassen.

Veilig betalen

Je kiest zelf of je online wil kunnen betalen. Nieuwe kaarten kunnen dat altijd. Die functie uitschakelen kan zoals gezegd in de online omgeving van Europabank. Je online aankopen zijn veilig dankzij Verified by Visa. Je moet alleen je identiteit bevestigen.

Hoe aanvragen?

Je kunt direct online een Visakaart aanvragen via de link hieronder. Hert aanvraagformulier kun je manueel invullen of met je eID of de Itsme-app. Als je liever langsgaat in een Europabankkantoor kun je op dezelfde website een afspraak regelen.

Belangrijke voordelen

  • Ruime standaardlimiet
  • Bankonafhankelijke kredietkaart
  • Instellingen makkelijk zelf aan te passen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage0,00 €
Uitgavenlimiet2.500,00 €
Geld opnemen2,50 € + 1,00 % (min. 4,00 €)
Wisselmarge1,60 %

» Bezoek website


> Nu een Visakaart aanvragen bij Europabank!


Kan ik contactloos betalen?

Ja, als je je kaart eerst activeert door een manuele transactie uit te voeren. Je activeert de kaart door je kaart in een betaaltoestel te steken en je pincode in te geven.