De Mastercard Prepaid New van Belfius is een betaalkaart die je op voorhand moet opladen en je kunt alleen uitgeven wat je erop zet. Je kunt deze kaart met of zonder zichtrekening aanvragen. Als je jonger ben dan 25 is dit pakket goedkoper.

Je kunt zo goed als overal betalen en geld afhalen met deze kaart. Ook contactloos. Je vindt je saldo en je laatste verrichtingen in Belfius Direct Net of in Belfius' mobiele apps. Daar kun je ook eigenschappen van je kaart aanpassen of je laat het in een kantoor doen.

Aankoopverzekering en garantie

Als je je aankopen met deze kaart betaalt zijn ze verzekerd tegen schade en tegen diefstal met geweld of inbraak. Daarnaast zijn je online aankopen beschermd tegen slechte of uitblijvende leveringen en als je een verkeerd product krijgt ben je ook gedekt.

Bij elektrische of elektronische toestellen die je met deze kaart koopt profiteer je van extra garantie boven op de wettelijke garantie. Denk aan was- of droogmachines of aan informatica-apparatuur zoals computers, laptops of tablets.

Belangrijke voordelen

  • Los of in een pakket
  • Aankoopbescherming en garantie
  • Extra voordelig als je jonger bent dan 25

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage15,00 €
Extra kaart23,16 €
Geld opnemen5,00 € + 1,00 %
Wisselmarge1,50 %

» Bezoek website


> Nu een kredietkaart aanvragen bij Belfius!


Goed om weten

Als je je kaart verliest in het buitenland kun je een voorschot in cash krijgen. De kaartfraudeverzekering beschermt je tegen onrechtmatig gebruik van je kaart als je ze bijvoorbeeld verliest of bij diefstal.