FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Gold-kaart van American Express is een kredietkaart voor wie met een gerust hart op reis wil vertrekken. Je profiteert van verschillende reis- en andere verzekeringen en als je wil kun je deelnemen aan Amex' spaarprogramma. Die spaarpunten kun je daarna ruilen tegen cadeaus.

Verzekeringen

Dankzij het inbegrepen verzekeringenpakket ben je onder andere beschermd tegen reisannulatie en -onderbreking en tegen vertraging en gemiste aansluitingen. Daarnaast zijn al je (online) aankopen beschermd en je profiteert van een tevredenheidsgarantie.

Spaarprogramma

Als je deelneemt aan het spaarprogramma van American Express krijg je voor elke uitgegeven euro een punt. Als je genoeg punten hebt kun je die ruilen tegen bijvoorbeeld bonnen of cadeaus en als je je Gold-kaart aan online abonnementen zoals Netflix koppelt spaar je nog sneller.

Deze kaart aanvragen

Je kunt je Gold-kaart online aanvragen via de linker hieronder. Je kunt het aanvraagformulier automatisch invullen met je eID of met Itsme. Je kunt alles ook manueel ingeven. Als American Express je dossier goedkeurt krijg je je Gold-kaart binnen een paar werkdagen bij de post.

Belangrijkste voordelen

  • Reis- en aankoopverzekeringen
  • Punten sparen en ruilen tegen cadeaus

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage240,00 €
Extra kaart (vanaf de 5de kaart)
Uitgavenlimiet-
Geld opnemen3,50 % (min. 4,50 €)
Wisselmarge2,50 %

» Bezoek website


> Nu een Gold-kaart aanvragen bij American Express!


Voorwaarden

Om een Gold-kaart te kunnen aanvragen moet je meerderjarig zijn en je moet een bepaald minimuminkomen hebben. Je mag niet geregistreerd staan als wanbetaler. Je moet in België wonen en je moet een domiciliëring kunnen opzetten.