FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Green-kaart van American Express is een keuze als je je dagelijkse uitgaven met je kredietkaart wil betalen. Er zitten verschillende verzekeringen en voordelen bij en voor elke uitgegeven euro krijg je een punt. Die punten kun je ruilen tegen cadeaus.

Inbegrepen verzekeringen

Met deze Green-kaart profiteer je onder andere van reisbijstand en een reisongevallenverzekering. Je bent ook beschermd tegen vertraagde bagage en je kunt je tickets herwaarderen. Er een aankoopverzekering bij en je bent on- en offline beschermd tegen fraude en kaartmisbruik.

Spaarprogramma

Als je deelneemt aan American Express' optionele spaarprogramma krijg je bij elke uitgave punten. Die kun je daarna ruilen tegen bons of cadeaus. Als je je kaart aan online abonnementen zoals Netflix of Spotify koppelt kun je nog sneller sparen.

Extra kaarten

Het is mogelijk extra kaarten aan te vragen. Alle kaarten binnen je gezin koppelen aan hetzelfde spaarprogramma. Zo sparen jij en je partner nog sneller punten voor voordelen. Je kunt je je puntensaldo nakijken in de American Express-app.

Belangrijkste voordelen

  • Goede basiskaart van American Express
  • Reis- en aankoopverzekeringen inbegrepen
  • Optioneel spaarprogramma met voordelen voor leden

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage65,00 €
Extra kaart30,00 €
Uitgavenlimiet-
Geld opnemen3,50 % (min. 4,50 €)
Wisselmarge2,50 %

» Bezoek website


> Nu een Green-kaart aanvragen bij American Express!


Voorwaarden

Je moet meerderjarig zijn om een Green-kaart te kunnen aanvragen en je moet een bepaald minimuminkomen hebben. Je mag niet geregistreerd staan als wanbetaler. Je moet in België wonen en je moet een domiciliëring kunnen opzetten.