Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Blue-kaart van American Express is een goede kaart voor je dagelijkse uitgaven. Al je transacties zijn beschermd tegen fraude en als je deelneemt spaarprogramma krijg je voor elke uitgegeven euro een punt. Die punten kun je ruilen tegen bonnen of cadeaus.

Uitgavenlimiet

Kredietkaarten van American Express hebben geen traditionele uitgavenlimiet. Je hoeft geen rekening te houden met een bepaalde drempel of met een bepaald maximum. De limiet van deze Blue-kaart evolueert mee met je betaalgeschiedenis.

Opvolgen in de app

Als je de American Express-app op je telefoon of tablet hebt kun je daar je kaarten toevoegen. Je vindt er ook een overzicht van al je betalingen en je kunt er de eigenschappen van je kaart(en) aanpassen. Tegelijk kun je zien hoeveel punten je al hebt gespaard.

Deze kaart aanvragen

Klik op de link hieronder om het aanvraagformulier in te vullen. Dat gaat het snelst met je eID of de Itsme-app. Je kunt het ook manueel doen. Als Amex je dossier goedkeurt krijg je je Blue-kaart binnen een paar werkdagen in de bus.

Belangrijkste voordelen

  • Je bent beschermd tegen fraude
  • Kredietkaart voor dagelijks betaalgemak

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse bijdrage35,00 €
Extra kaart15,00 €
Uitgavenlimiet-
Geld opnemen3,50 % (min. 4,50 €)
Wisselmarge2,50 %

» Bezoek website


> Nu een Blue-kaart aanvragen bij American Express!


Voorwaarden

Je kunt de Blue-kaart alleen aanvragen als je meerderjarig bent en als je een bepaald minimuminkomen hebt. Je mag niet geregistreerd staan als wanbetaler en je moet in België wonen en je moet een domiciliëring kunnen opzetten.