Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Deense Saxo Bank nam Binck halverwege 2018 over. Je komt dus op hun website terecht als je de link onder aan deze pagina volgt. Laten beleggen is (voorlopig) niet mogelijk bij Saxo. Je kunt er wel een rekening openen en zelf beleggen.


Als je de beurs liever aan een ervaren team overlaat in plaats van zelf te investeren, dan kun je Binck voor je laten beleggen. Nadat je een vragenlijst hebt ingevuld belegt Binck in twee fondsen. Je kunt je portefeuille op elk moment online volgen.

Hoe werkt het?

Voor het je geld belegt wil Binck enkele dingen van je weten: wat je doelen zijn, hoelang je wil beleggen en hoeveel risico je kunt en wilt nemen. De volledige vragenlijst vind je online, je hoeft er niet voor naar een kantoor.

Spreiding en risico

Binck belegt je geld in een aandelenfonds en een obligatiefonds. De verdeling aandelen-obligaties hangt af van je voorkeuren en van de markt: als het goed gaat bestaat je persoonlijke beleggingsmix vooral uit aandelen. In mindere periodes belegt Binck meer in obligaties.

Je kunt online kijken hoeveel je portefeuille waard is en waaruit jouw beleggingsmix bestaat. Die mix kun je trouwens eender wanneer aanpassen door de vragenlijst opnieuw in te vullen.

Kosten

Je betaalt elk jaar tussen 0,30% en 0,75% beheerkosten. Binck rekent ook lopende kosten over je gemiddelde vermogen in een fonds: 0,55% per jaar voor aandelenfondsen en 0,40% per jaar voor obligatiefondsen. Je betaalt ook nog maximaal 0,25% voor de ongeliggende effecten van de fondsen.

Waarin kan ik beleggen?

  • Aandelenfonds
  • Obligatiefonds

Interessante voordelen

  • Je hoeft zelf niets te doen
  • Een beleggingsportefeuille aangepast aan de markt
  • Altijd je vermogen en portefeuille online nakijken

Kosten en kenmerken


Beheerkosten0,30 % – 0,75 %

» Bezoek website


> Nu beginnen beleggen bij Binck!


Wat met beurs- of dividendenbelasting?

Bij Binck betaal je geen beurstaks bij aan- of verkoop. Ook de dividendenbelasting valt weg. Alleen wanneer je deelbewijzen in het obligatiefonds verkoopt betaal je 30 % meerwaardebelasting.