Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Op de grenzeloze zichtrekening van Transferwise kun je meer dan 40 muntsoorten ontvangen en je in in meer dan 50 valuta betalen. Je wisselt altijd tegen een guntige koers en je krijgt een gratis Mastercarddebetkaart waarmee je wereldwijd kunt betalen.

Je kunt in plaats van een Europese IBAN-rekening ook een Britse, Amerikaanse, Australische of een Nieuw-Zeelandse rekening kiezen. In die landen kunnen mensen naar jou overschrijven alsof jij ook daar woont.

Wat kost het?

Een Transferwiserekening is gratis, net als de vijf buitenlandse zichtrekeningen. Je betaalt ook niks om geld te kunnen ontvangen in de valuta van die vijf rekeningen.

Geld overschrijven naar een andere Transferwiserekening is gratis. Overschrijven naar een andere bankrekening kost een vast bedrag; in euro is dat 63 cent. Stuur je vreemde valuta, dan betaal je ook wisselkosten (zie hieronder).

Je kunt elke kalendermaand 200 Britse pond afhalen zonder bijkomende kosten. Boven dat bedrag rekent Transferwise 2% per geldopname.

Betalen met je Mastercarddebetkaart is ook gratis. Als je betaalt in een munt die je niet op je rekening hebt zorgt Transferwise ervoor dat je wisselt met de munt met de laagste koers.

Overschrijven in vreemde valuta

Als je in vreemde valuta betaalt rekent Transferwise een percentage kosten. Dat verandert van munt tot munt. Als je bijvoorbeeld 1.000 euro wisselt naar Tsjechische kronen betaal je 0,45% of 4,48 eurocent.

Als je 1.000 dirham wisselt naar Butanese ngultrum betaal je 1,18% of 11,66 dirham kosten.

Transferwise garandeert dat je altijd de gemiddelde wisselkoers betaalt.

Belangrijkste eigenschappen

  • Zichtrekening in vijf valuta
  • Altijd de gemiddelde wisselkoers
  • Geld ontvangen in meer dan 40 muntsoorten
  • Geld overschrijven in meer dan 50 muntsoorten

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten0,00 €
Extra rekening-
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU0,00 €
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)-

» Bezoek website


> Nu je Grenzeloze rekening openen bij Transferwise!


Wat moet je nog weten?

Transferwise is een Britse instelling voor elektronische geld. Het is geen bank; het depositogarantiestelsel geldt dus niet. De FCA (Financial Conduct Authority) kijkt wel na of Transferwise je geld apart bewaart. Zo heb je toch een zekere garantie in geval van.