Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Duitse bank N26 biedt in België een gratis bankrekening voor op je smartphone.

Standaard krijg je geen fysieke kaart bij deze rekening, wel een virtuele. Als je toch een fysieke Mastercard wil aanvragen kost die 10 euro. Met Mastercard kun je wereldwijd betalen in winkels en cash afhalen bij geldautomaten.

N26 heeft aantrekkelijke voordelen: met de app schrijf je zonder kosten geld over in bijna 20 valuta. Als je met de Mastercard betaalt, heb je nooit extra kosten, ook niet als het om een vreemde munt gaat.

N26 rekent wel een koersopslag aan wanneer je buitenlands geld afhaalt, net zoals bij traditionele banken. Euro’s afhalen is vijf keer per maand gratis, daarna kost het 2 euro per keer.

Eenvoudige app

De app van N26 is simpel en overzichtelijk. Je stelt zelf limieten in en je kunt transacties taggen voor een grafisch overzicht van je uitgaven. Bij elke transactie ontvang je meteen een notificatie.

Via Moneybeam stuur je vrienden betaalverzoeken. Je kunt via de app een Engelstalige helpdesk raadplegen als je hulp nodig hebt.

Conclusie

N26 is interessant als je vooral mobiel wil betalen en als je daarvoor geen uitgebreid bankpakkert nodig hebt. Schrijf je regelmatig internationaal over, dan is dat veel goedkoper dan met een traditionele bankrekening.

Wat niet kan: meer dan één rekening openen of een gezamenlijke rekening openen. Ook rood staan kan niet.

N26 breidt zijn diensten wel steeds verder uit: zo voegden ze onlangs bijvoorbeeld Google Pay toe aan hun app.

Beste eigenschappen

  • Gratis bankrekening voor op je telefoon
  • Zonder koersopslag betalen in vreemde valuta
  • Veilig inloggen met je vingerafdruk
  • Sinds kort mét Google Pay

Promotie

Van 11 februari tot en met 31 mei 2020 kunnen nieuwe en bestaande klanten tot 10% cashback krijgen als ze een verblijfplaats reserveren bij booking.com. Je krijgt ook minstens 20% op bepaalde verblijven en je verzamelt punten met het Genius-programma.

Open je N26-rekening, activeer je Mastercard, boek je verblijf bij booking.com en betaal met je N26 kaart. Je krijgt je cashback tot 64 dagen na je verblijf. Deze actie geldt alleen voor particulere rekeningen; kijk voor alle voorwaarden bij N26.

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten0,00 €
Extra rekening-
Inclusief kredietkaart?Ja
KredietkaartMasterCard
Geldafhaling EU0,00 € (tot vijfmaal p.m., daarna 2 €)
Geldafhaling buiten EU1,70 %
Wisselkosten niet-euro1,70 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)-

» Bezoek website


> Nu een gratis N26-rekening openen!


Wie is N26?

Het Duitse N26 is met bijna een miljoen klanten (telling 2018) de grootste mobiele bank van Europa. De bank wordt gesteund door enkele bekende investeerders, zoals Allianz en Tencent. N26 is een onlinebank en heeft geen filialen voor bezoek.

Wat moet ik verder weten?

Voor het openen van deze rekening heb je een mobiele telefoon nodig.

Je geld is veilig. Je opent de app met je vingerafdruk en elke transactie bevestig je met een zelfgekozen pincode of met Mastercard Securecode.

Het saldo op de rekening is bij een faling van de bank gegarandeerd tot 100.000 euro.