FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De jongerenrekening van KBC is er speciaal voor mensen tussen 10 en 24 jaar. Ze biedt veel voordelen en je kunt bijna alles met je telefoon regelen. Je kunt zelfs betalen zonder je kaart boven te halen.

De jongerenrekening is de gratis versie van KBC's Plusrekening. Je krijgt een of meerdere bankkaarten die je in binnen- en buitenland kunt gebruiken. Er zit geen kredietkaart bij.

Die kun je wel apart aanvragen als je ouder bent dan 18 en als je een inkomen hebt. KBC zet je rekening dan om naar een Plusrekening. Als je liever je jongerenrekening houdt kun je een prepaidkaart nemen.

Mobiele voordelen

Je kunt je rekening beheren met KBC Touch of KBC Mobile. Je kunt er je saldo nakijken of overschrijvingen invoeren en met KBC Mobile kun je zelfs mobiel betalen in winkels.

Daarnaast kun je K'Ching gebruiken voor al je verrichtingen en je betaalt makkelijk vrienden terug met MobilePay. Je kunt ook tickets reserveren bij De Lijn, de NMBS of Kinepolis.

Belangrijke voordelen

  • Optionele prepaid- of kredietkaart
  • Makkelijk online of mobiel bankieren
  • Kosteloos geld afhalen in België en Europa
  • Gratis voor jongeren van 10 tot en met 24 jaar

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten0,00 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU2,12 € + 0,61 %
Wisselkosten niet-euro1,94 %
Rood staan (ongeoorloofd)9,07 %

» Bezoek website


> Nu je gratis jongerenrekening openen bij KBC!


Wat als ik 25 word?

Ook dan zet KBC je rekening om naar een Plusrekening. Daar hoef je zelf niets voor te doen. KBC houdt je op de hoogte wanneer het zover is.