Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De jongerenrekening van Europabank is een zichtrekening voor jongeren tot en met 18 jaar. Je krijgt er een bankkaart bij die je kunt gebruiken in binnen- en buitenland.

Inbegrepen

Zoals gezegd krijg je een zichtrekening en een bankkaart. Daar kun je mee betalen en geld afhalen aan een automaat. Een kredietkaart zit niet bij dit pakket en die kun je ook niet apart aanvragen.

Binnen de SEPA-zone kun je onbeperkt digitaal overschrijvingen in euro uitvoeren via eb online en je kunt ook in Europabankkantoren terecht om transacties aan het loket uit te voeren.

Beperkte uitgaven

Je kunt elke week maar beperkte bedragen uitgeven met je debetkaart. Hetzelfde geldt voor overschrijvingen. Die bedragen kunnen wel verhoogd worden; loop daarvoor met je ouders langs een Europbankkantoor.

Deze rekening openen

Je kunt deze rekening (nog) niet online openen. Volg de link hieronder en maak een afspraak bij het dichtstbijzijnde kantoor. Je ouders of voogd(en) moeten ook mee.

Belangrijke voordelen

  • Jongerenrekening met bankkaart
  • Inclusief transacties aan het loket
  • Onbeperkt digitaal overschrijven in de SEPA-zone

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten0,00 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU2,48 €
Wisselkosten niet-euro1,50 %
Rood staan (ongeoorloofd)9,48 %

» Bezoek website


> Nu je jongerenrekening aanvragen bij Europabank!


Wat is de SEPA-zone?

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Die zone bestaat uit alle 28 Europese landen plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, Monaco, San Marino en Vaticaanstad.