De Plusrekening van KBC is een zichtrekening voor een of twee rekeninghouders met evenveel bankkaarten. Alle basisverrichtingen zijn inbegrepen, je kunt een kredietkaart kiezen en je kunt je rekening online openen.

De Plusrekening beheren

Iedere rekeninghouder krijgt toegang tot de overzichten en de transacties van de rekening. Je kunt je rekening beheren en opvolgen in KBC Touch of KBC Mobile.

Bankkaarten en kredietkaarten

Standaard zitten er twee bankkaarten bij de Plusrekening. Daarmee kan iedere rekeninghouder betalen en geld storten en afhalen aan KBC-automaten.

Een of meerdere kredietkaarten zitten niet standaard in het pakket. Iedere rekeninghouder kan wel een Mastercard Silver, Gold of Platinum aanvragen. De kosten daarvoor vind je hieronder.

Wat kost het?

Voor de Plusrekening zelf betaal je 2,50 euro per maand of 30 euro per jaar. Als je er een kredietkaart bij wil komt er voor een Mastercard Silver 3,50 euro per maand bij, voor een Goldkaart 6,50 euro per maand en voor een Platinumkaart 9,50 euro per maand.

Hoe open je deze rekening?

Dat kan online, op de website van KBC. Als je al klant bent kun je je rekening direct openen in KBC Touch, anderen vullen hun gegevens in en kunnen hun rekening zo openen.

Belangrijkste kenmerken

  • Ideaal voor gedeelde kosten
  • Optionele kredietkaart(en) beschikbaar
  • Een debetkaart voor iedere rekeninghouder

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten30,00 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Prijs optionele kredietkaart12,00 € – 84,00 €
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU2,12 € + 0,61 %
Wisselkosten niet-euro1,60 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)10,09 %

» Bezoek website


> Nu een Plusrekening openen bij KBC!


Waarom een gezamenlijke rekening?

Als je veel gedeelde kosten hebt — denk aan boodschappen of de afbetaling van een lening — is een gezamenlijke rekening handig om die uitgaven in een keer te betalen. Elke rekeninghouder draagt gelijk bij en je hoeft niet uit te rekenen wie wie hoeveel terug moet.