FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

In het Performance Pack van Crelan zit een zichtrekening, een bankkaart en een kredietkaart met verzekeringen. Voor jongeren onder de 24 en coöperanten is dit pakket goedkoper.

Rekening en kaart

Je krijgt een zichtrekening en een bankkaart. Die zijn goed voor dagelijks gebruik. Als je de rekening samen opent krijgt de tweede houder ook een bankkaart. Gratis.

Met je bankkaart kun je online en binnen Europa betalen en je kunt er geld mee afhalen. Als je buiten Europa geld wil afhalen moet je die functie activeren. Je kunt onder nul als je de kasfaciliteit aanvraagt.

Kredietkaart

Je krijgt een Visa Classic bij dit pakket. Die kun je online en bij miljoenen handelaars en betaalautomaten gebruiken. De kaart heeft een limiet van 1.900 euro. Het saldo gaat aan het begin van de maand van je zichtrekening. Je hebt geen overdraagbaar krediet.

Bij deze Visa Classic zit een reisannulatieverzekering, een aankoopverzekering en een verlengdegarantieverzekering.

Je kunt gratis een tweede kaart op dezelfde rekening krijgen voor een mederekeninghouder. Die tweede kaart heeft dezelfde eigenschappen en verzekeringen.

Wat kost het Performance Pack?

6 euro per maand of 72 euro per jaar voor volwassen particulieren. Jongeren tot 24 jaar kunnen het Performance Pack voor 2 euro per maand of 24 euro per jaar openen. Crelan-coöperanten krijgen 25% korting: voor hen komt het op 54 euro per jaar.

Belangrijkste eigenschappen

  • Online en mobiel bankieren
  • Zichtrekening, bankkaart en kredietkaart
  • Kasfaciliteit als je onder nul wil kunnen
  • Gratis 2de kredietkaart voor mederekeninghouders
  • Inbegrepen reisannulatie-, aankoop- en verlengdegarantieverzekering

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten72,00 €
Extra rekening72,00 €
Inclusief kredietkaart?Ja
KredietkaartVisa
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU3,33 € + 3,15 %
Wisselkosten niet-euro1,94 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)11,55 %

» Bezoek website


> Nu je Performance Pack aanvragen bij Crelan!


Wat is de kasfaciliteit?

Een kredietlijn tot 1.238,76 euro. Je kunt tot maximaal dat bedrag onder nul op je zichtrekening. De kasfaciliteit zit niet standaard bij je Performance Pack. Die vraag je apart aan in je Crelan-kantoor.

Het JKP en de debetrentevoet van de kasfaciliteit zijn 10,50%. Je betaalt alleen rente op het opgenomen saldo en je moet binnen de maand terugbetalen. Dat wil zeggen dat, als je elke maand het volledige bedrag opneemt, je minstens 1.249 euro terugstort.

Coöperatieve bank

Crelan-klanten kunnen aandelen kopen van CrelanCo en coöperant of ‘mede-eigenaar’ worden. 270.000 klanten kochten al aandelen. Coöperanten investeren in de Belgische economie, besparen op Crelan-diensten en -Packs en krijgen kortingen en voordelen bij Crelan-partners.