FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Economy Pack van Crelan is een bundel met een zichtrekening, een bankkaart, een gratis tweede bankkaart en de kasfaciliteit. Je kunt het pakket alleen als particulier aanvragen. Voor jongeren is het gratis.

Inbegrepen in je pack

Je krijgt een zichtrekening voor dagelijkse bankzaken. Betalen, overschrijven, geld afhalen. Je krijgt ook een bankkaart. Die werkt met Bancontact, Maestro en Cirrus en je kunt er binnen Europa mee betalen en geld afhalen. Je kunt ze ook online gebruiken.

Met je bankkaart krijg je toegang tot het Cash & More-netwerk. Dat zijn 265 geldautomaten in België. Iedereen kan er geld afhalen of zijn saldo nakijken. Crelan-klanten kunnen er nog overschrijvingen uitvoeren, afschriften printen of geld storten.

Als je onder nul wil kun je de kasfaciliteit aanvragen in een Crelan-kantoor. De kasfaciliteit is een krediet waarmee je tot 1.238,76 euro in het rood kunt en je betaalt alleen rente op het saldo. Kijk onder aan deze pagina voor een voorbeeld.

Niet inbegrepen

Bij het Economy Pack kun je geen kredietkaart aanvragen. Je kunt wel een Visa Classic nemen bij het Performance Pack of een Visa Gold bij het Excellence Pack.

Wat kost een Economy Pack?

4 euro per maand of 48 euro per jaar. Als je jonger bent dan 24 is dit pakket gratis. Coöperanten krijgen 25% korting op Crelan-packs.

Belangrijkste eigenschappen

  • Geen kredietkaart
  • Gratis als je jonger bent dan 24
  • 25% korting voor Crelan-coöperanten
  • Zichtrekening, bankkaart en kasfaciliteit

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten48,00 €
Extra rekening48,00 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU3,33 € + 3,15 %
Wisselkosten niet-euro1,94 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)11,55 %

» Bezoek website


> Nu je Economy Pack aanvragen bij Crelan!


Wat is een coöperant?

Crelan is een coöperatieve bank. Klanten kunnen aandelen kopen en coöperant of ‘mede-eigenaar’ worden. 270.000 klanten kochten al aandelen van CrelanCo. Coöperanten investeren in de Belgische economie, besparen op Crelan-diensten en -Packs en krijgen kortingen en voordelen bij Crelan-partners.

Kasfaciliteitvoorbeeld

Neem je het iedere maand het volledige bedrag krediet, 1.238,76 euro, dan zijn het JKP en de debetrentevoet van de kasfaciliteit 10,50%. Dat betekent dat je elke maand minstens 1.249,11 euro terugstort of 10,35 euro extra.