Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Comfort2bank-rekening is de ‘premium’- of uitgebreidere zichtrekening van Axa Bank. Het belangrijkste verschil met de Start2bank-rekening is dat je met deze rekening wél terechtkunt in het kantoor en dat ze gratis is voor jongeren tot 25.

Bankier on- of offline

Net als bij de Start2bank-rekening kun je deze zichtrekening op je computer of op je mobiele toestel beheren: in de home- of mobilebankingapplicaties kun je je saldo nakijken, de uitgavelimiet van je kaart(en) aanpassen, beslissen of je contactloos kunt betalen en of je je kaart ook buiten Europa kunt gebruiken.

Anders dan bij de Start2bank-rekening kun je als Comfort2bank-eigenaar wel bij een Axa-kantoor terecht. Daar kun je bijvoorbeeld geld afhalen, inkomende en uitgaande papieren overschrijvingen afhandelen, biljetten storten of nationale cheques betalen. Je kunt er zelfs kleingeld storten.

Kredietkaart

Nog een verschil: je Visa Classic-kaart is gratis. Bij de Start2bank-rekening kost die 2 euro per maand. Bij deze rekening krijg je 2 gratis kaarten; vanaf de derde betaal je 12 euro per jaar.

Als je een kaart met meer mogelijkheden wil heeft Axa Bank voor 4,40 euro per maand ook een Visa Premiumplus: een kredietkaart zonder transactiekosten en met verzekeringen zoals een aankoopverzekering, verlengde garantie, een reis- en annulatieverzekering en medische bijstand.

Belangrijkste eigenschappen

  • Volledige, flexibele rekening
  • 2 gratis bank- en Visa Classic-kredietkaarten
  • Bankier online of in het Axa-kantoor
  • Gratis voor jongeren tot 26 jaar

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten54,00 €
Extra rekening0,00 €
Inclusief kredietkaart?Ja
KredietkaartVisa
Geldafhaling EU6,00 €
Geldafhaling buiten EU6,00 € + 2,00 % wisselkosten
Wisselkosten niet-euro2,00 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)10,11 %

» Bezoek website


> Nu je Axa-zichtrekening openen!