Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Comfort2bank-rekening van Axa kun je voor jezelf of als gezamenlijke rekening openen. Je krijgt een bankkaart per rekeninghouder en je kunt de rekening ofwel in het kantoor ofwel zelf online of mobiel beheren.

Er zit ook een kredietkaart bij dit pakket. Je moet ze wel apart aanvragen nadat je je Comfort2bank-rekening hebt geopend. Als Axa je aanvraagt goedkeurt krijg je de kaart en instructies thuis.

Die kredietkaart is wereldwijd geldig en je kunt er ook in webwinkels mee betalen. Het saldo betaal je elke maand in een keer terug. Je kunt je transacties opvolgen in Axa's app of in hun online platform.

Rood gaan

Als je onder nul wil kunnen met deze rekening heeft Axa de Budget Plus-kredietlijn. Dat is een soort lening op je zichtrekening en ze is geschikt voor tekorten die je vrij snel weer weg kunt werken.

Een van de voorwaarden voor zo'n kredietopening is dat je je loon op een Axa-zichtrekening laat storten. Daarna kun je het kredietbedrag gebruiken. Het openstaande saldo kun je gespreid terugbetalen.

Belangrijke voordelen

  • Privé- of gezamenlijke rekening
  • Kredietkaart inbegrepen (wel apart aanvragen)
  • Optioneel krediet op je rekening als je onder nul wil kunnen

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten54,00 €
Inclusief kredietkaart?Ja
KredietkaartVisa
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU6,00 € + 1,00 %
Wisselkosten niet-euro2,00 %
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)9,17 %

» Bezoek website


> Nu een Comfort2bank-rekening openen bij Axa!


Hoe open ik deze rekening?

Volg de link hierboven en vul je gegevens in in het formulier. Als je een Start2bank-rekening hebt en je wil die omzetten naar een Comfort2bank-rekening kan dat in Axa's app of je kunt naar een kantoor.

Gratis voor jongeren

Jongeren tot en met 25 jaar kunnen deze rekening openen zonder maandelijkse bijdrage.