Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het Business Pro-pakket van KBC is ideaal voor ondernemers of zelfstandigen die tegelijk een zakelijke en een privérekening willen.

Je krijgt er een bankkaart met alle basisfuncties bij en als je wil kunt je een hoop extra’s aanvragen of activeren.

Eigenschappen van Business Pro

Voor 30 euro per jaar krijg je bij je Business Pro-rekening 1 bankkaart, een onbeperkt aantal manuele en elektronische verrichtingen en toegang tot KBC Touch en KBC Mobile.

Je kunt je zichtrekening uitbreiden met extra bankkaarten of een Mastercard- of een prepaidkredietkaart.

Je krijgt toegang tot KBC Business of het KBC Business Dashboard en je kunt documenten digitaal tekenen met KBC Sign of de KBC-e-businesskaart en de e-businesskaartlezer.

Gratis privérekening

Om je persoonlijke en je zakelijke verrichtingen te scheiden kun je gebruik maken van KBC Twin: je krijgt dan zonder kosten een privérekening bij je Business Pro.

De bijdrage van het Twin-aanbod is volledig fiscaal aftrekbaar en je kunt makkelijk overschakelen tussen je persoonlijke en je zakelijke rekening.

Je beheert je rekening online, op je tablet of op je smartphone en je kunt meer dan 10 overschrijvingen tegelijk ondertekenen.

Belangrijkste voordelen

  • Degelijk standaardpakket
  • Gratis privérekening met KBC Twin
  • Breid je Business Pro uit met extra producten en diensten

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten30,00 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Prijs optionele kredietkaart15,00 € / 30,00 €

» Bezoek website


> Nu je KBC Business Pro-rekening openen!


Online alleen voor freelancers

Alleen freelancers kunnen de KBC Business Pro-rekening online aanvragen. Dat kan makkelijk met Itsme, de identificatie-app, of mobiel met KBC’s eigen app.

Welke extra kaarten kan ik aanvragen?

KBC biedt 2 kredietkaarten aan, de Mastercard Business Extra en de KBC Business Essential. Daarnaast heeft KBC een prepaidkaart en met de e-businesskaart meld je je makkelijk aan in het KBC Business Dashboard.

Bovendien wissel je met de e-businesskaart snel en moeiteloos gegevens uit met de overheid. Tot slot kun je een VAB-tankkaart aanvragen.