Deze zakelijke rekening van Wise is gratis. Je krijgt er een gratis Mastercarddebetkaart bij en je kunt je rekening in vijf verschillende valuta openen.

Dat kan in euro of Britse ponden, of in Amerikaanse, Australische of Nieuw-Zeelandse dollars. Buitenlandse klanten kunnen je op die rekening betalen alsof je een rekening in dat land hebt.

Je kunt in meer dan 40 valuta geld ontvangen en uitgeven.

Zakelijke integraties

Je kunt je zakelijke Wiserekening onder andere aan Xero of andere boekhoudsoftware koppelen en je kunt verschillende betaalopdrachten in een keer uitvoeren met batch payments.

Terugkerende betalingen automatiseer je makkelijk met de Open API en je kunt elke maand een overzicht downloaden van alle valuta die je aanhoudt.

Wat kost het?

De zakelijke rekening zelf kost niets. Geld ontvangen in de munt van je rekening(en) ook niet. Als je geld wisselt betaal je de interbancaire wisselkoers plus een vergoeding.

Die vergoeding ligt gewoonlijk onder de 1 procent en hangt af van de munten die je wisselt. Kijk op de website van Wise voor de meest recente koersen.

Als je een bepaalde munt op je rekening hebt kun je met je Mastercarddebetkaart gratis in die munt betalen. Anders betaal je (lage) wisselkosten.

Tot slot kun je tot 200 pond per maand gratis afhalen. Haal je meer af, dan rekent Wise 2% op het bedrag.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis zakelijke rekening in vijf valuta
  • Geld ontvangen in meer dan 40 muntsoorten
  • Verschillende automatisaties en integraties

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten0,00 €
Extra rekening-
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU0,00 €
Wisselkosten niet-euro-
Spaarrente0,00 %
Rood staan (ongeoorloofd)-

» Bezoek website


> Nu je zakelijke rekening openen bij Wise!


Wat moet ik nog weten?

Wise is geen bank; het is een Britse instelling voor elektronisch geld. Het depositogarantiestelsel geldt daarom niet. Het bedrijf staat wel onder toezicht van de FCA, de Financial Conduct Authority. Die kijkt na of Wise geld van klanten apart bewaard en met zo weinig mogelijk risico.

In Europa werkt Wise overigens vanuit Brussel. Brexit heeft geen invloed op de Europese werking van het bedrijf.