Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij het Business Pack van Belfius krijg je naast een zakelijke rekening een pakket on- en offline diensten om je inkomsten en uitgaven te beheren. Belfius biedt standaard verschillende diensten aan en je kunt er extra activeren om je Business Pack persoonlijker te maken.

Eigenschappen

Deze zakelijke rekening is op zich al vrij volledig. Je stelt bijvoorbeeld makkelijk doorlopende opdrachten en domiciliëringen in en je kunt ze on- en offline beheren. Daarnaast kun je aanvullende diensten inschakelen zoals automatisch krediet en internationale betalingen.

Je krijgt een bankkaart bij het Business Pack. Je kunt er ook extra aanvragen. Standaard zit geen kredietkaart bij. Als je die wel wilt of nodig hebt kun je je pakket opwaarderen en kiezen tussen een van de zakelijke krediet- of prepaidkaarten.

Aanvullende producten en diensten

Als je wil kun je je Business Pack of uitbreiden met extra bankkaarten en je kunt je bestaande kaart(en) personaliseren met je logo. Je kunt ook mobiele betalingen activeren of een deposantenkaart aanvragen zodat werknemers voor je kunnen storten.

Belangrijke voordelen

  • Zakelijke rekening met bankkaart
  • Standaard al vrij volledige zichtrekening
  • Uit te breiden met verschillende producten en diensten

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten50,82 €
Inclusief kredietkaart?Nee
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU5,00 € + 1,00 %
Wisselkosten niet-euro1,50 %
Rood staan (ongeoorloofd)16,60 %

» Bezoek website


> Nu een zakelijke rekening openen bij Belfius!


Wat is een scharnierrekening of een 096-systeem?

Als je wil kun je bij deze rekening het 096-systeem activeren. Dat is een aparte rekening waarvan het nummer begint met 096. Ze is handig voor winkeliers of zelfstandigen die veel kleine bedragen ontvangen. Het geld komt op de 096-rekening en 1 keer per dag stort Belfius het geld van die scharnierrekening naar je zakelijke rekening. Die storting komt als 1 transactie op je afschriften en de details van die transactie vind je in een apart document.