Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Bij deze Plusversie profiteer je van je dezelfde voordelen als bij Belfius' Business Pack. Daarbovenop kun je een prepaid- of een kredietkaart aan je zakelijke rekening koppelen en je kunt verschillende diensten activeren om je rekening aan te passen aan je bedrijf.

Eigenschappen

Net als bij het Business Pack krijg je in dit pakket standaard een zakelijke rekening en een betaalkaart. Met die kaart kun je in binnen- en buitenland (contactloos) betalen en je kunt er geld mee uit automaten halen. Je kunt er ook in webwinkels mee afrekenen.

Het verschil met het Business Pack is dat je aan deze rekening een kredietkaart kunt koppelen en je beslist zelf of dat een klassieke kredietkaart is of een prepaidkaart. Met allebei kun je wereldwijd betalen en geld afhalen of online zakelijke betalingen uitvoeren.

Extra diensten en verzekeringen

Bij het Business Pack Plus profiteer je van een reisverzekering en een bijstandsverzekering. Daarnaast kun je extra kaarten aanvragen en een deposantenkaart bestellen. Het is zelfs mogelijk Payconiq te activeren zodat je nog makkelijker betalingen kunt ontvangen.

Belangrijke voordelen

  • Vrij volledig zakelijk pakket
  • Pas je pakket aan aan je bedrijf
  • On- en offline beheer van je rekening

Kosten en kenmerken


Jaarlijkse beheerkosten95,52 € / 102,60 €
Inclusief kredietkaart?Ja
KredietkaartVisa
Geldafhaling EU0,00 €
Geldafhaling buiten EU5,00 € + 1,00 %
Wisselkosten niet-euro1,50 %
Rood staan (ongeoorloofd)16,60 %

» Bezoek website


> Nu een zakelijke rekening openen bij Belfius!


Wat kun je met je betaalrekening?

De zichtrekening in het Business Pack Plus is geschikt voor dagelijkse zakelijke verrichtingen. Je stelt bijvoorbeeld makkelijk doorlopende opdrachten of domiciliëringen in en als je wil kun je ze makkelijk uitbreiden met diensten zoals automatisch krediet en internationale betalingen. Je kunt er zelfs een ‘Systeem 096’- of een scharnierrekening aan koppelen.

Wat is het 096-systeem?

Een 096-rekening of een scharnierrekening is een aparte rekening, een pot, waarvan het nummer begint met 096. Handig wanneer je veel kleine betalingen krijgt waar je een lijst van wil bijhouden. De bank bundelt alle transacties op deze rekening en één keer per dag schrijft ze het totaal over naar je zakelijke rekening. Die storting zie je als één transactie op je afschriften; de details ervan vind je in een apart document.