FR

Wie zijn spaargeld relatief snel weer op wil nemen — binnen het jaar bijvoorbeeld — kan deze Vision-spaarrekening van Santander Consumer Bank overwegen. De basisrente is relatief hoog en het is een gereglementeerde rekening naar Belgisch recht.

Wat kost een Visionrekening?

Niets. Je opent, beheert en sluit deze spaarrekening gratis. De jaarlijkse afrekening kost je ook niets en postkosten zijn er niet: je opent en beheert Vision online, op de website van Santander. Dat kan met je eID of met de identificatieapp Itsme.

Rente en premie

Je profiteert van 0,25% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Deze spaarrekening kan dus interessant zijn voor wie op korte(re) termijn spaart.

Gereglementeerde rekening

Je betaalt geen roerende voorheffing of belasting als je minder rente krijgt dan 990 euro. Voor koppels is dat het dubbele: 1.980 euro. Krijg je meer, dan houdt Santander 15% roerende voorheffing af op het deel boven het maximum.

Depositogarantie

Vision is een spaarrekening naar Belgisch recht; je geld is tot 100.000 euro per persoon en per bank beschermd. Gaat Santander toch een keer failliet, dan kun je alles boven die 100.000 verliezen of het kan in waarde dalen.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis online spaarrekening
  • Geschikt voor sparen op kortere termijn
  • Gereglementeerde spaarrekening naar Belgisch recht

Kosten en kenmerken


Basisrente0,25 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,35 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimale inleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij Santander Consumer Bank!


Wie is Santander?

Een van oorsprong Spaanse bankengroep die al sinds 1857 bestaat. Ze heeft kantoren over de hele wereld, ook in België, en eind 2020 had ze meer dan 3 biljoen euro aan fondsen en 147 miljoen klanten.

Kan ik ook sparen op lange termijn?

Dat kan: Santander heeft een Vision+-spaarrekening. Ook gereglementeerd, net als deze, met een hogere getrouwheidspremie. Je krijgt elk jaar 0,55% in plaats van 0,05% met deze Visionrekening.