FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De klassieke spaarrekening van NIBC Direct heeft dezelfde basisrente en getrouwheidspremie. Dat maakt de rekening geschikt voor wie zijn geld vrij snel weer nodig heeft én voor wie het even gerust kan laten.

NIBC Direct valt onder het Nederlandse NIBC Bank nv dat wordt gecontroleerd door De Nederlandsche Bank. Die controleert ook het Belgische kantoor. Deze rekening valt wel onder het Belgisch recht.

Deze spaarrekening is er voor iedereen die meerderjarig is en die zijn fiscale woonplaats in België heeft. Als je in het buitenland woont kun je deze rekening niet openen.

Gereglementeerde rekening

Je kunt belastingvrij rente krijgen tot aan het wettelijke plafond — het dubbele op gezamenlijke rekeningen. Als je meer krijgt houdt de bank er roerende voorheffing af. Dat gebeurt automatisch.

Vergelijken

Op NIBC’s website kun je berekenen hoeveel deze rekening je opbrengt en of dat meer is dan bij je huidige bank. Je krijg direct een grafiek met de resultaten.

Belangrijkste voordelen

  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Gelijke basisrente en getrouwheidspremie

Belangrijkste kenmerken


Basisrente1,00 %
Getrouwheidspremie0,25 %
Totale rente1,25 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieNL
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij NIBC Direct!


Deze rekening openen

Volg de link hierboven en vul het formulier in. Stuur NIBC een scan of een foto van je identiteitskaart en stort een eerste bedrag van je tegenrekening naar je nieuwe NIBC-spaarrekening.