FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De spaarrekening van NIBC Direct is interessant voor korte- en langetermijnspaarders door de relatief hoge basisrente en getrouwdheidspremie.

Je opent en beheert deze gereglementeerde spaarrekening online en je hoeft geen minimumbedrag in te leggen.

Eigenschappen van de NIBC Direct-spaarrekening

Sparen bij Nibc Direct doe je helemaal online: je opent je rekening via de link hieronder en je kunt ze beheren in Nibc’s beveiligde onlineomgeving.

Je rekening openen en beheren is helemaal gratis, net als sluiten en rekeninguittreksels opvragen. Andere kosten zijn er niet; een optionele verzekering kun je ook niet afsluiten.

Je krijgt 0,15% basisrente en nog eens 0,15% getrouwheidspremie. Dat maakt deze spaarrekening interessant voor wie zijn geld relatief snel weer op wil nemen en voor wie het langere tijd op zijn rekening wil laten staan.

De basisrente krijg je elk jaar op 1 januari, de getrouwheidspremie op de eerste van elk nieuw kwartaal.

Gereglementeerde spaarrekening

Vanaf het moment dat je meer dan 990 euro intrest krijgt — het dubbele voor getrouwde of wettelijk samenwonende koppels — betaal je 15% roerende voorheffing of belasting. Die wordt automatisch afgehouden.

Heb je meerdere rekeningen of krijg je meer rente dan het bedrag hierboven, vergeet dat dan niet aan te geven op je belastingbrief.

Belangrijkste eigenschappen

  • Geen verzekering beschikbaar
  • Gratis gereglementeerde spaarrekening
  • Interessante verhouding basisrente-getrouwheidspremie

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,10 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,20 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieNL
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij NIBC Direct!


Wat gebeurt er als NIBC failliet gaat?

Je spaargeld valt bij Nibc onder Nederlandse garantie; het is beschermd tot 100.000 euro. Gaat de bank failliet dan kun je, zoals bij de meeste spaarrekeningen, het deel boven 100.000 euro kwijtraken. Je kunt er ook minder voor terugkrijgen of je kunt je geld omzetten in aandelen van de bank.