FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De getrouwheidsrekening van NIBC Direct is gereglementeerd, net als hun gewone spaarrekening. Het grootste verschil is dat je op deze rekening veel meer getrouwheidspremie krijgt.

Dat maakt deze spaarrekening ideaal voor wie op langere termijn denkt. Als je regelmatig een bedrag opzij wil zetten voor later kan deze rekening een goede keuze zijn.

Depositogarantie

De NIBC-getrouwheidsrekening valt onder de Nederlandse depositogarantie. Als NIBC ooit failliet zou gaan kun je een deel van je spaargeld verliezen. Je kunt het ook omzetten in aandelen.

Wie kan deze rekening openen?

Elke meerderjarige met zijn fiscale woonplaats in België kan deze rekening openen. Als je in het buitenland woont moet je extra aanvraagformulieren invullen.

Je hebt een (eigen) e-mailadres en een geldige identiteitskaart nodig. Verder hou je je gsm of smartphone best in de buurt en je moet een Belgische zichtrekening op jouw naam hebben.

Belangrijkste voordelen

  • Sparen voor de lange termijn
  • Beschermd door de Nederlandse depositogarantie

Belangrijkste kenmerken


Basisrente1,20 %
Getrouwheidspremie1,80 %
Totale rente3,00 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieNL
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een getrouwheidsrekening openen bij NIBC Direct!


Betaal ik roerende voorheffing?

Alleen als je meer rente krijgt dan het wettelijk maximum. In dat geval houdt de bank er automatisch belasting af.