FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De ME3-spaarrekening van Medirect is een niet-gereglementeerde rekening met één rente in plaats van met een basisrente en een getrouwheidspremie. Ze heeft een minimumbedrag en -looptijd; verder is ze rechttoe rechtaan.

Eigenschappen van de Medirect ME3 Spaarrekening

Zoals gezegd is deze spaarrekening van Medirect niet gereglementeerd. Dat wil zeggen dat je niet vrijgesteld bent van roerende voorheffing. Je krijgt 0,43% brutorente per jaar; daar gaat 30% roerende voorheffing of belasting af. Netto hou je 0,30% basisrente over. Een getrouwheidspremie is er niet.

Minima en maxima

Start je met een ME3-spaarrekening, dan stort je minstens 1 euro nadat je ze hebt geopend. Hou er rekening mee dat de looptijd van deze rekening minstens 3 maanden is. Zet er dus alleen geld op dat je de eerste 3 maanden niet nodig hebt. Verder is er geen maximumlooptijd.

Je rekening openen en beheren

Om een ME3-spaarrekening te openen moet je eerst klant worden bij Medirect. Dat kan via de link hieronder. Ben je de procedure door en je hebt je aanvraag digitaal ondertekend, dan kun je via je online Medirect-profiel zelf een ME3-spaarrekening openen en beheren. Dat is overigens helemaal gratis.

Wie kan deze rekening openen?

Particulieren die ouder zijn dan 18 en die de Belgische nationaliteit of een verblijfsvergunning hebben. Verder heb je alleen nog een zichtrekening nodig die Medirect aan je spaarrekening kan koppelen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Niet-gereglementeerde online spaarrekening
  • 0,30% basisrente, geen getrouwheidspremie
  • Minimuminleg van 1 euro en minimumlooptijd van 3 maanden

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,00 %
Getrouwheidspremie0,00 %
Totale rente0,23 % (bruto)
Minimale inleg1,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een ME3-spaarrekening openen bij Keytrade!


Hoeveel Medirect-rekeningen kan ik hebben?

In je Medirect-profiel maak je zo veel rekeningen aan als je wil.

Wat als ik geld wil afhalen?

Je kunt Medirect via je profiel de opdracht geven het geld over te schrijven naar je zichtrekening. Hou er rekening mee dat dat 3 maanden duurt.

Is mijn geld veilig?

Je spaargeld valt onder het Belgische depositogarantiestelsel. Bedragen tot 100.000 euro zijn beschermd; alles daarboven kun je bij een faling van Medirect omzetten in aandelen — een zogenaamde bail-in — of het kan deels of volledig verloren gaan.