FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Op de ME3-spaarrekening van Medirect krijg je een relatief hoge (basis)rentevoet krijgt. Het is een rekening met onbepaalde looptijd en ze heeft een opzegtermijn.

Eigenschappen van Medirect ME3

Het belangrijkste verschil met andere rekeningen in ons overzicht is dat deze rekening niet gereglementeerd is. Je betaalt dus sowieso roerende voorheffing op rente en de basisrente hiernaast is bruto.

Opzeg

Je begint met eender welk bedrag te sparen en je kiest zelf wanneer en hoeveel je bijstort. Als je geld wil afhalen of je wil je rekening opzeggen moet je wel rekening houden met de opzegtermijn.

Dat betekent dus dat de minimumlooptijd van deze spaarrekening minstens de opzegtermijn is en dat ze geschikt is voor wie zijn geld voor die periode kan missen.

Bescherming

De rekening valt onder de Belgische depositogarantie. Hou er rekening mee dat je een deel van je spaargeld kunt verliezen als Medirect failliet zou gaan. Het kan ook in waarde dalen.

Belangrijkste voordelen

  • Relatief hoge basisrente
  • Niet-gereglementeerde spaarrekening

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,30 % (bruto. 0,30 % netto)
Getrouwheidspremie-
Totale rente0,43 % (bruto)
Minimale inleg1,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een ME3-spaarrekening openen bij Keytrade!


Hoe open je een ME3-rekening?

Volg de link hierboven. Als je nog geen klant bent bij Medirect kun je de procedure online invullen en ondertekenen. Daarna kun je in de beveiligde online-omgeving zelf je spaarrekening openen.

Let er wel op dat je voor deze rekening minstens 18 moet zijn en dat je de Belgische nationaliteit of een verblijfsvergunning moet hebben en dat je een zichtrekening moet hebben die je aan deze rekening koppelt.