FR

Maandsparen Max van MeDirect is een gereglementeerde spaarrekening met een opvallend hoge getrouwheidspremie. Ze heeft geen minimuminleg en je kunt ze online openen.

Verder heeft de rekening wel voorwaarden: je kunt elke maand maar een bepaald bedrag sparen. Medirect raadt automatisch sparen aan met een doorlopende opdracht naar deze spaarrekening.

Geen belasting op rente

Je betaalt geen belasting op rente onder het wettelijke maximum. Voor gezamenlijke rekeningen is dat het dubbele. Als je meer krijgt houdt de bank roerende voorheffing van het deel boven het plafond.

Basisrente en getrouwheidspremie

Je verdient basisrente vanaf het begin, vanaf de dag van de eerste storting. De getrouwheidspremie geldt dan weer alleen voor bedragen die je minstens een jaar op je rekening laat staan.

Beschermd spaargeld

Deze spaarrekening valt onder de Belgische depositogarantie. Dat betekent dat je spaargeld beschermd is door het Belgisch recht. Als Medirect failliet gaat kun je wel een deel van je kapitaal kwijtraken.

Belangrijkste voordelen

  • Geen roerende voorheffing
  • Interessant voor langetermijnspaarders

Kosten en kenmerken


Basisrente0,05 %
Getrouwheidspremie0,25 %
Totale rente0,30 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenJa
Minimale inleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Maandsparen Max-rekening openen bij Medirect!


Wat is roerende voorheffing?

Een voorafbetaling van belastingen op inkomsten uit bijvoorbeeld kapitalen of intresten. Roerende voorheffing wordt normaal gezien aan de bron afgehouden en ze is bevrijdend: je moet die inkomens niet vermelden in je aangifte van personenbelasting.