FR | NL

 MeDirect Fidelity Sparen   aanvragen

MeDirect Fidelity Sparen | Gratis spaarrekening zonder minimuminleg

Fidelity van MeDirect is een gereglementeerde spaarrekening zonder minimale of maximale inleg. Je opent ze direct online en je kunt op ieder moment aan je spaargeld. Daarnaast betaal je geen roerende voorheffing op rente tot 960 euro.

Eigenschappen

De Fidelity-rekening open je zonder kosten online. Het afsluiten van de rekening is ook gratis, net als de jaarlijkse afrekening. Deze spaarrekening heeft een looptijd van onbepaalde duur, je krijgt 0,05% basisrente en 0,80% getrouwheidspremie. De basisrente krijg je met nieuwjaar, de getrouwheidspremie op de eerste van elk nieuw kwartaal. Wel belangrijk: met deze rekening mag je nooit in het rood gaan.

Roerende voorheffing

Je betaalt geen roerende voorheffing op rente tot 960 euro (voor het inkomstenjaar 2018). Voor getrouwde of samenwonende koppels is dat het dubbele, 1.920 euro dus. Krijg je meer dan 960 euro rente, dan betaal je 15% roerende voorheffing op hetgeen erover gaat.

Bescherming

Het geld op een Fidelity-rekening is beschermd tot 100.000 euro per persoon. Alles daarboven kan omgezet worden in aandelen — een bail-in of het kan gedeeltelijk of helemaal verloren gaan als de bank failliet dreigt te gaan.

Belangrijke voordelen

  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Geen minimum- of maximuminleg
  • Geen roerende voorheffing tot 960 euro
  • Je rekening mag nooit een negatief saldo hebben
  • Het openen en sluiten van deze rekening is gratis, de jaarlijkse afrekening ook

> Nu een Fidelity-rekening openen bij MeDirect!

Moet ik roerende voorheffing aangeven?

Als je verschillende spaarrekeningen hebt vermeld je op je belastingbrief hoeveel rente je over het plafond krijgt en waarop de bank nog geen voorheffing heeft afgehouden.

Kosten en kenmerken
Basisrente0,05 %
Getrouwheidspremie0,80 %
Totale rente0,85 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €
Kosten per jaar0,00 €
ยป Bezoek website