Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Op de Fidelityspaarrekening van Medirect krijg je een relatief hoge getrouwheidspremie. Daardoor is ze geschikt voor spaarders die hun geld pas binnen een (paar) jaar nodig denken te hebben.

Basisrente verzamel je vanaf dag één en je krijgt ze iedere keer met nieuwjaar. Getrouwheidspremie krijg je elk kwartaal voor bedragen die 12 maanden onafgebroken op je rekening staan.

De Fidelityrekening heeft een onbepaalde looptijd. Je kunt ze vandaag openen en doorsparen zo lang je wil. Als je ze beu bent kun je ze ook weer gewoon sluiten.

Roerende voorheffing

Deze spaarrekening is gereglementeerd. Je betaalt geen belasting op rente onder het wettelijk plafond. Als je toch meer krijgt houdt de bank er automatisch roerende voorheffing af.

Bescherming

Je spaargeld valt onder en wordt beschermd door de Belgische depositogarantie. Als Medirect toch een keer failliet zou gaan kun je een deel van je geld verliezen of het kan in waarde dalen.

Belangrijke voordelen

  • Spaar zo lang je wil
  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Online openen en sluiten zonder gedoe

Kosten en kenmerken


Basisrente0,75 %
Getrouwheidspremie1,80 %
Totale rente2,55 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €
Kosten per jaar0,00 €

» Bezoek website


> Nu een Fidelity-rekening openen bij Medirect!


Moet ik roerende voorheffing aangeven?

Als je verschillende spaarrekeningen hebt vermeld je op je belastingbrief hoeveel rente je over het plafond krijgt en waarop de bank nog geen voorheffing heeft afgehouden.