Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De High Fidelityrekening van Keytrade Bank is ideaal voor mensen die hun geld langere tijd gerust kunnen laten: je krijgt een hogere getrouwheidspremie dan bij andere banken.

Je hebt geen minimuminleg nodig om deze rekening te kunnen openen. Je begint al met 1 euro en je spaart zo veel en zo lang je wil. Openen kan gewoon online: volg de link onder aan deze bespreking.

Rente en premie

Je verzamelt (weinig) basisrente op elk spaarbedrag. Keytrade Bank keert die rente elk jaar met nieuwjaar uit. De getrouwheidspremie is hoger dan bij andere banken en je krijgt ze elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Je bent geen belasting verschuldigd op rente die onder het wettelijk maximum valt. Als je toch meer krijgt houdt de bank roerende voorheffing van het deel dat over dat maximum gaat.

Deze rekening openen

Volg de link hieronder en hou je telefoon en identiteitskaart klaar. Je kunt je gegevens ook manueel invullen. In dat geval kan de verwerking van je aanvraag een paar weken duren.

Belangrijkste eigenschappen

  • Geen minimuminleg
  • Makkelijk online te openen
  • Hogere getrouwheidspremie dan bij andere banken

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,90 %
Getrouwheidspremie1,65 %
Totale rente2,55 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een High Fidelity-spaarrekening openen bij Keytrade!


Is mijn geld veilig?

Het valt onder de Belgische spaardepositogarantie en het is (tot een bepaald bedrag) beschermd. Als Keytrade toch een keer failliet zou gaan kun je het deel boven de beschermingsdrempel verliezen of het kan in waarde dalen.