FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Azur-spaarrekening van Keytrade Bank is een gereglementeerde rekening en je opent ze makkelijk online — klik daarvoor op de link onder aan deze bespreking — of in het kantoor.

Eigenschappen van Keytrade Azur

Je bepaalt zelf hoeveel en hoelang je spaart en je kunt je geld op eender welk moment ook weer afhalen. Je kunt je saldo en verrichtingen nakijken door je aan te melden in Keytrades gebruikersomgeving.

Rente en premie

Basisrente verzamel je vanaf de eerste dag en je krijgt ze elk jaar met nieuwjaar. Getrouwheidspremie geldt voor bedragen die 12 maanden blijven staan en die krijg je op de eerste van elk kwartaal.

Je krijgt weinig basisrente ten opzichte van de getrouwheidspremie. Het kan dus slim zijn je geld een tijd langer bij te houden om zo elk jaar getrouwheidspremie te verzamelen.

Geen roerende voorheffing

Je betaalt geen belasting op rente onder het wettelijk plafond. Als je meer krijgt houdt de bank er roerende voorheffing af. Getrouwde of samenwonende spaarders mogen dubbel zoveel rente krijgen.

Belangrijkste voordelen

  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Online of in het kantoor openen en beheren

Belangrijkste kenmerken


Basisrente1,00 %
Getrouwheidspremie0,50 %
Totale rente1,50 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een Azur-spaarrekening openen bij Keytrade!


Risico’s

Je spaargeld valt onder de Belgische spaardepositogarantie. het is beschermd tot aan een bepaald bedrag. Als Keytrade bank faalt kun je een deel van je geld verliezen of het kan in waarde dalen.