FR

Deze spaarrekening van KBC is helemaal gratis en je kunt ze zelf openen, beheren en sluiten. Ze is gereglementeerd, wat wil zeggen dat je geen belasting betaalt onder een bepaald plafond, en je geld is beschermd door het Belgische depositogarantiestelsel.

Eigenschappen van KBC’s spaarrekening

Deze spaarrekening is gratis: openen, beheren en sluiten kost niets. Er zijn geen postkosten, wel kosten voor een optionele verzekering. Daar betaal je 4,80 euro per jaar voor.

Openen, beheren en sluiten kun je trouwens zelf: online in KBC Touch of mobiel in KBC Mobile. Onder het tabblad Beheer vind je daar alle eigenschappen en uittreksels van je spaarrekening.

Je krijgt 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. De basisrente krijg je elke keer met nieuwjaar, de getrouwheidspremie op de eerste van ieder nieuw kwartaal.

Gereglementeerd sparen

Je betaalt geen belasting of roerende voorheffing als je minder dan 980 euro rente krijgt — 1.960 euro voor gezamenlijke rekeningen. Krijg je meer rente, dan houdt KBC 15% van het surplus.

Je spaargeld is veilig

KBC is aangesloten bij het Belgische depositogarantiestelsel. Dat wil zeggen dat je geld veilig is tot 100.000 euro per persoon en per bank. Heb je meer, dan kun je het deel boven 100.000 euro verliezen in geval van KBC’s faillissement. Het kan ook in waarde dalen.

Belangrijkste voordelen

  • Gratis en gereglementeerde spaarrekening
  • Zelf online of mobiel openen, beheren en sluiten
  • Je spaargeld is veilig tot 100.000 euro per persoon per bank

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Kosten per jaar0,00 €
VoorwaardenNee
Minimale inleg0,00 €
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu sparen bij KBC!


Heeft deze spaarrekening voorwaarden?

Je kunt zo aan de slag. Er is geen minimum- of maximuminleg, je stort en haalt af wanneer je wil en je kunt zelf alles regelen.