FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Europabanks Renteboekje is een gereglementeerde spaarrekening zonder minimuminleg. Je opent en sluit ze gratis en je betaalt geen roerende voorheffing op rente onder 980 euro. Je geld is beschermd door het Belgische depositogarantiestelsel.

Openen

Op Europabanks website kun je eerst simuleren hoeveel het renteboekje op een jaar opbrengt. Als je wil kun je de rekening gelijk openen; je hoeft alleen je gegevens in te vullen. Dat kan manueel, via je eID of met Itsme. Je kunt ook een afspraak maken in een kantoor.

Direct sparen

Sparen kan al vanaf 0,01 euro. Er is geen minimuminleg. Een maximuminleg is er wel: je kunt tot 500.000 euro sparen.

Basisrente en getrouwheidspremie

Op je renteboekje krijg je 0,05% basisrente en 0,10 getrouwheidspremie. De rente krijg je vanaf de eerste dag en de premie op bedragen die 12 maanden op je rekening stonden. Europabank keert de rente op 1 januari uit en de premie op de eerste van elk kwartaal.

Geen belasting op rente

Er gaat geen roerende voorheffing van je rente zolang je minder krijgt dan 990 euro voor het inkomstenjaar 2020. Voor gezamenlijke rekeningen is dat het dubbele — 1.980 euro. Op rente boven dat plafond houdt Europabank 15% roerende voorheffing af.

Kosten

Je kunt het renteboekje gratis openen, beheren en sluiten. De jaarlijkse afrekening krijg je ook zonder kosten. Je betaalt alleen eventueel plstkosten voor papieren uittreksels.

Belangrijkste kenmerken

  • Vrij hoge basisrente
  • Alleen of samen sparen
  • Gratis en gereglementeerde spaarrekening
  • Geen roerende voorheffing op rente onder 980 euro

Kosten en kenmerken


Basisrente0,02 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,12 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je renteboekje openen bij Europabank!


Spaargeldbescherming

Je spaargeld is veilig tot 100.000 euro dankzij het Belgische depositogarantiestelsel. Alles boven dat plafond kun je kwijtraken als Europabank failliet gaat. Het kan ook in waarde dalen of je kunt het doorgaans omzetten in aandelen en deelnemen aan een bail-in.