FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Als je bij een Belgische bank wil sparen kun je Europabanks renteboekje proberen. Het is een gereglementeerde spaarrekening die je online kunt openen en beheren. Je kunt zo lang sparen als je zelf wilt.

Je kunt je geld actief beheren — afhalen en bijstorten wanneer jij wil. Je kunt bijvoorbeeld één keer een groot bedrag storten of elke maand een deel van je loon. Of alle twee.

Enige voorwaarde bij het renteboekje is dat er een maximaal spaarbedrag geldt. Als je aan het plafond zit kun je je geld verdelen over verschillende rekeningen.

Rente en premie

De getrouwheidspremie is bij deze rekening iets hoger dan de basisrente. Dat maakt het renteboekje iets interessanter voor wie op lange(re) termijn spaart.

Belasting

Je kunt rente krijgen tot aan het wettelijk maximum zonder daarop in te leveren. Als je toch meer krijgt houdt de bank automatisch roerende voorheffing van het deel boven het plafond.

Belangrijkste kenmerken

  • Sparen bij een Belgische bank
  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,55 %
Getrouwheidspremie0,50 %
Totale rente1,05 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je renteboekje openen bij Europabank!


Hoe open ik deze rekening?

Dat kan online met de identificatieapp Itsme of met je eID of je vult zelf het formulier in. Als je liever met iemand praat kun je langs een Europabankkantoor lopen.