Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Je spaargeld op Europabanks Renteboekje Plus valt onder de Belgische depositogarantie. Ze heeft een minimum- en maximuminleg en een variabele basisrente en getrouwheidspremie.

De rente en premie hangen af van het bedrag op je rekening. Als je over of onder een bepaalde drempel gaat verhogen of verlagen de percentages van de rente die je in de toekomst krijgt.

Verder is deze spaarrekening gereglementeerd en je betaalt dus geen belasting op rente onder het wettelijk maximum. Als je toch meer krijgt gaat er automatisch roerende voorheffing af.

Risico’s

Je spaargeld wordt beschermd door de Belgische depositogarantie. Als Europabank toch failliet zou gaan kun je een deel van je geld verliezen of het kan in waarde dalen.

Openen

Je kunt deze rekening online openen via de link hieronder. Europabanks formulier invullen kan manueel of je kunt je gegevens automatisch invullen met Itsme of je eID.

Belangrijkste voordelen

  • Minimum- en maximuminleg
  • Sparen bij een Belgische bank

Kosten en kenmerken


Basisrente0,60 % / 0,02 %
Getrouwheidspremie1,50 % 0,15 %
Totale rente2,10 % / 0,17 %
Minimale inleg15.000,00 €
VoorwaardenJa
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu het Renteboekje Plus openen bij Europabank!


Hoe open ik deze rekening?

Dat kan online met de identificatieapp Itsme of met je eID. Je kunt het formulier ook manueel invullen of langs een Europabankkantoor lopen als je liever met iemand praat.