FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De E-Fidelity Account van Deutsche Bank is een gereglementeerde online spaarrekening met een lage basisrente en een relatief hoge getrouwheidspremie. Er is geen minimuminleg of -looptijd en voor 4 euro per jaar heb je er een verzekering bij.

Eigenschappen van de DB E-Fidelity Account

De E-Fidelity-rekening is een gereglementeerde spaarrekening die je online opent en beheert. Ze is ideaal voor de middellange termijn — minstens 1 jaar. Je kunt je rekening makkelijk en snel online openen via de link hieronder je saldo of verrichtingen nakijken kan op je rekeninguittreksels of via DB’s Web Banking.

Verder zijn de meeste dingen gratis: je rekening openen en sluiten kost je niets en de jaarlijkse afrekening krijg je ook gratis. Waar je wel voor betaalt is de optionele verzekering ‘Overlijden door ongeval’ en voor de verzending van papieren afschriften.

Basisrente en getrouwheidspremie

Je krijgt 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie per jaar. De basisrente staat elk jaar op 1 januari op je rekening, de getrouwheidspremie op de eerste van elk nieuw kwartaal. DB keert beide premies ook uit op het moment dat je je rekening afsluit.

Roerende voorheffing

Alleenstaanden betalen geen roerende voorheffing tot 990 euro rente — 1.980 euro als je getrouwd bent of wettelijk samenwoont. Krijg je meer rente dan dat bedrag, dan gaat er automatisch 15% voorheffing af.

Belangrijkste eigenschappen

  • Geen minimuminleg of -looptijd
  • Optionele verzekering ‘Overlijden door ongeval’
  • Spaarrekening voor middellange termijn (minstens 1 jaar)

Belangrijkste kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffing
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een E-Fidelity Account openen bij Deutsche Bank!


Is mijn geld veilig bij Deutsche Bank?

Net als bij Belgische Banken is je spaargeld beschermd tot 100.000 euro. Uniek aan de E-Fidelity Account is wel dat bedragen boven 100.000 euro beschermd zijn door het vrijwillige Duitse depositobeschermingsfonds.