FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Als je een eenvoudige spaarrekening zonder poespas zoekt kan het spaarboekje van Crelan een goede keuze zijn. Je bepaalt zelf hoeveel je spaart en op welk tempo. Je kunt je geld altijd opvragen.

Basisrente en getrouwheidspremie

Basisrente krijg je vanaf de eerste dag. Crelan stort die rente op de eerste van elk jaar. Getrouwheidspremie krijg je voor bedragen die een jaar op je rekening staan en je krijgt ze elk kwartaal.

Je verzamelt basisrente en getrouwheidspremie op elke spaarrekening van Crelan en de percentages zijn bij elke rekening gelijk. Het maakt niet uit welke je kiest en opent.

Roerende voorheffing

Je betaalt alleen belasting als je meer rente krijgt dan het wettelijk maximum. Als je over dat plafond gaat houdt Crelan automatisch roerende voorheffing van dat deel.

Hoe open je een spaarboekje?

Crelanrekeningen kun je alleen in een kantoor openen, niet online of in een app. Volg de link hieronder en geef je adres in om het dichtstbijzijnde kantoor te zoeken.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gereglementeerde spaarrekening

kosten en kenmerken


Basisrente0,45 %
Getrouwheidspremie0,45 %
Totale rente0,90 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een spaarboekje openen bij Crelan!


Online openen

Je kunt geen enkele Crelanrekening online openen. Dat kan alleen in een kantoor.