FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Het spaarboekje van Crelan is een gereglementeerde spaarrekening zonder minimuminleg. Je krijgt basisrente en getrouwheidspremie, in bepaalde gevallen betaal je geen roerende voorheffing en je bent beschermd door de Belgische spaardepositogarantie.

Rente en premie

Je krijgt 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie per jaar. De basisrente verdien je elke dag en je krijgt ze op 1 januari. Crelan berekent de getrouwheidspremie op het bedrag dat 12 maanden aan een stuk op je rekening stond en je krijgt ze op de eerste van elk kwartaal.

Minima en maxima

Je hebt geen startkapitaal nodig als je een spaarboekje opent. Een minimuminleg is er niet. Je spaart al vanaf 1 euro. In theorie spaar je zo veel je wil; in de praktijk kan er maximaal 1.000.000 euro op je rekening.

Geen roerende voorheffing

Je betaalt geen belasting als je minder dan 990 euro rente krijgt. Voor getrouwde of samenwonende koppels is dat het dubbele: 1.980 euro. Die bedragen gelden voor het inkomstenjaar 2020.

Als je meer rente krijgt gaat er 15% roerende voorheffing van het bedrag boven de drempel. De bank houdt dat automatisch in.

Kosten

Je opent, beheert en sluit het spaarboekje van Crelan gratis. De jaarlijkse afrekening kost je ook niets. Je betaalt alleen elk jaar postverzendingskosten. Je kunt geen verzekering bij deze rekening nemen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Geen minimum- of maximuminleg
  • Je bent beschermd tot 100.000 euro
  • Gereglementeerde spaarrekening naar Belgisch recht

kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een spaarboekje openen bij Crelan!


Je saldo en transacties opvolgen

Al je recente verrichtingen en je saldo staan op je rekeninguittreksels. Je kunt alles ook online of mobiel opvragen of je kunt terecht in een Crelan-kantoor.

Garantie

Het Belgische depositogarantiestelsel beschermt je spaargeld. Als Crelan faalt garandeert het Garantiefonds voor financiële diensten je geld tot 100.000 euro. Alles daarboven kun je verliezen of je kunt aandelen kopen om de bank er weer bovenop te helpen.

Hoe openen?

Je kunt deze rekening alleen in een Crelan-kantoor openen.