FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De iHorizon-rekening is een gratis en gereglementeerde spaarrekening van Crelan. Je hebt geen minimuminleg nodig om deze rekening te openen en je betaalt geen roerende voorheffing op je rente.

Eigenschappen

Crelans iHorizon is een gereglementeerde spaarrekening zonder minimuminleg. Je kunt maximaal 250.000 euro sparen en je betaalt geen roerende voorheffing op rente onder 990 euro — 1.980 euro voor getrouwde of samenwonende koppels.

Je kunt je iHorizon-rekening alleen in een Crelan-kantoor openen. Openen, beheren en sluiten kost je niets, net als je jaarlijkse afrekening. Een verzekering kun je niet nemen. Je betaalt alleen eventuele postkosten en verrichtingen aan het loket (5 euro per transactie).

Basisrente en getrouwheidspremie

Deze spaarrekening heeft 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. De basisrente verdien je van in het begin en je krijgt ze elk jaar op 1 januari. De getrouwheidspremie krijg je alleen voor bedragen die minstens 12 maanden op je rekening stonden. Je krijgt je premie elke eerste van het kwartaal.

Roerende voorheffing

Krijg je als alleenstaande minder dan 990 euro rente, dan betaal je geen belasting of roerende voorheffing. Voor gezamenlijke rekeningen is dat het dubbele. Als je meer rente krijgt houdt de bank automatisch 15% in van het deel boven de drempel. Deze bedragen gelden voor het inkomstenjaar 2020.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis online rekening
  • Geen roerende voorheffing
  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Geen minimuminleg, wel 250.000 euro maximuminleg

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je iHorizon-rekening openen bij Crelan!


Spaargarantie

Je spaargeld wordt tot 100.000 euro beschermd door het Belgische spaardepositogarantiestelsel. Alles daarboven kun je (deels) verliezen als Crelan faalt. Je kunt het ook omzetten in aandelen.