Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Sparen op Crelans iHorizonrekekening kan vanaf eender welk bedrag. De spaarrekening heeft wel een maximum. Verder is ze gereglementeerd en ze valt onder de Belgische depositogarantie.

Rente en premie

Zoals op elke spaarrekening verzamel je basisrente en getrouwheidspremie en bij Crelan zijn die percentages hetzelfde ongeacht welke rekening je hebt.

Basisrente krijg je vanaf de eerste dag. Crelan stort die rente op de eerste van elk jaar. Getrouwheidspremie krijg je voor bedragen die 12 maanden op je rekening staan en die stort Crelan elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Je betaalt alleen belasting als je meer rente krijgt dan het wettelijk maximum. In dat geval houdt Crelan automatisch roerende voorheffing van het deel boven de drempel.

Hoe open je deze rekening?

Je kunt Crelanrekeningen niet online of in hun app openen, dat kan alleen in een kantoor. Volg de link hieronder en geef je adres in om het dichtstbijzijnde kantoor te zoeken.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Geen minimuminleg, wel maximuminleg

Kosten en kenmerken


Basisrente0,45 %
Getrouwheidspremie0,55 %
Totale rente1,00 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je iHorizon-rekening openen bij Crelan!


Is mijn geld veilig?

Het valt onder de Belgische depositogarantie en het is tot aan een bepaalde grens gegarandeerd veilig. Als Crelan toch failliet zou gaan kun je een deel van je geld verliezen of het kan in waarde dalen. In sommige gevallen kun je een deel van je geld ook omzetten in aandelen.