Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Horizonrekening van Crelan is een gereglementeerde spaarrekening en ze heeft een minimum- en een maximuminleg. Wel een lagere minimuminleg dan de Directrekening — de helft.

Verder heeft deze rekening dezelfde eigenschappen en voordelen als andere spaarrekeningen. Je krijgt basisrente en getrouwheidspremie en die zijn gelijk bij alle Crelanrekeningen.

Basisrente spaar je vanaf de eerste dag en je krijgt ze elk jaar op 1 januari. Getrouwheidspremie geldt voor bedragen die 12 maanden op je rekening staan en die krijg je elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Zolang je minder rente krijgt dan het wettelijk plafond hoef je niets af te dragen. Als je meer krijgt houdt Crelan automatisch roerende voorheffing af van het deel boven de drempel.

Depositogarantie

Je spaargeld valt onder de Belgische depositogarantie. Als Crelan toch een keer failliet gaat kun je een deel van je geld verliezen of het kan in waarde dalen. Je kunt het soms ook omzetten in aandelen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Minimum- en maximuminleg
  • Openen in een Crelan-kantoor
  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,25 %
Getrouwheidspremie1,75 %
Totale rente2,00 %
Minimale inleg5.000,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Horizon-boekje openen bij Crelan!


Hoe open ik een Horizonrekening?

Dat kan alleen in een Crelankantoor. Volg de link hierboven en geef je postcode in om het dichtstbijzijnde kantoor te vinden.