FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Horizon-rekening van Crelan is een gratis spaarrekening die je in het kantoor opent. Je hebt een startkapitaal nodig om deze rekening te openen en je betaalt geen roerende voorheffing onder een bepaald plafond.

Je Horizon-boekje openen

Je opent, beheert en sluit de Horizon-spaarrekening gratis in een Crelan-kantoor. Je kunt geen verzekering bij deze rekening nemen en je betaalt alleen jaarlijkse postkosten.

Minimum en maximum

Je hebt minstens 5.000 euro nodig voor de Horizon-rekening. Je kunt maximaal 1.000.000 euro sparen. Je kunt je saldo en je verrichtingen nakijken op je rekeninguittreksels, aan een Crelan-automaat, via het web of op je smartphone of tablet.

Rente en premie

Je krijgt 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. De basisrente verdien je elke dag en je krijgt ze op 1 januari. Crelan berekent de getrouwheidspremie op het bedrag dat minstens 12 maanden op je rekening stond. Dat krijg je de eerste van elk nieuw kwartaal.

Roerende voorheffing

Je betaalt geen belasting als je minder dan 990 euro rente krijgt. Koppels kunnen tot 1.980 euro krijgen zonder dat ze roerende voorheffing betalen. Krijg je meer, dan houdt de bank 15% af van het deel boven de drempel. Bedragen gelden voor het inkomstenjaar 2020.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis spaarrekening
  • Sparen vanaf 5.000 euro
  • Geen roerende voorheffing

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Minimale inleg5.000,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Horizon-boekje openen bij Crelan!


Spaargarantie

De Horizon-rekening van Crelan valt onder het Belgische spaardepositogarantiestelsel. Je geld is veilig tot 100.000 euro. Alles daarboven kun je (deels) verliezen als Crelan faalt. Je kunt het ook omzetten in aandelen.