FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Crelan Direct-rekening of het Crelan Direct-boekje is een gratis spaarrekening zonder roerende voorheffing. Ze valt onder de Belgische spaarbescherming en je hebt een startkapitaal nodig om te beginnen.

Kosten en eigenschappen

Je opent en sluit deze rekening gratis in een Crelan-kantoor. De jaarlijkse afrekening kost je ook niets. Je betaalt alleen eventuele postverzendingskosten. Die betaal je jaarlijks.

Je kunt geen verzekering bij deze rekening nemen.

Je krijgt 0,01% basisrente en 0,10% getrouwheidspremie. Je verdient de basisrente elke dag en je krijgt ze elk jaar op 1 januari. Crelan berekent de getrouwheidspremie op het bedrag dat 12 maanden aan een stuk op je rekening stond. Je krijgt premie elke eerste van het kwartaal.

Minimum- en maximuminleg

Je hebt 10.000 euro nodig om deze rekening te openen en er mag maximaal 1.000.000 euro op.

Belasting

Je betaalt geen roerende voorheffing als je minder dan 990 euro rente krijgt (inkomstenjaar 2020). Voor koppels is dat het dubbele: die betalen niets tot 1.980 euro rente. Krijg je meer rente, dan houdt de bank 15% roerende voorheffing af van het deel boven de drempel.

Bescherming

Het Direct-boekje van Crelan valt onder de Belgische spaargeldbescherming of depositogarantie. Dat beschermt je geld tot 100.000 euro als Crelan zou falen. Alles boven dat bedrag kun je kwijtraken, het kan in waarde dalen of je kunt deelnemen aan een bail-in en het bedrag omzetten in aandelen.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis spaarrekening
  • Sparen vanaf 10.000 euro
  • Beschermd tot 100.000 euro
  • Je betaalt geen roerende voorheffing

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Minimale inleg10.000,00 €
VoorwaardenJa
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Direct-boekje openen bij Crelan!


Kan ik deze rekening online openen?

De Crelan Direct-rekening kun je alleen in een kantoor openen. Volg de link hierboven en zoek een Crelan-kantoor in je buurt.