FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Om te sparen op Crelans Direct-rekening heb je een minimumbedrag nodig en je kunt ook maar een bepaald bedrag op je rekening zetten. Verder kun je ze alleen in een Crelankantoor openen.

Deze spaarrekening is wel gewoon gereglementeerd. Je geld valt onder de Belgische depositogarantie. Denk eraan dat je een deel van je geld kunt verliezen als Crelan toch een keer failliet zou gaan.

Roerende voorheffing

Zoals gezegd is de Directrekening is gereglementeerd en je betaalt dus geen belasting op rente die onder het wettelijk maximum blijft. Als je toch meer krijgt houdt Crelan er automatisch roerende voorheffing af.

Rente en premie

Zoals bij elke spaarrekening krijg je basisrente en getrouwheidspremie. Basisrente krijg je elke jaar op 1 januari, getrouwheidspremie op de eerste van elk kwartaal.

Openen

Deze rekening openen kan alleen in een kantoor. Dat kan niet online. Op Crelans website kun je je locatie ingeven en het dichtstbijzijnde kantoor zoeken. Een medewerker helpt je daar verder.

Belangrijkste eigenschappen

  • Minimum- en maximuminleg
  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,45 %
Getrouwheidspremie0,55 %
Totale rente1,00 %
Minimale inleg10.000,00 €
VoorwaardenJa
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Direct-boekje openen bij Crelan!


Online openen

Je kunt geen enkele Crelanrekening online openen. Dat kan alleen in een kantoor.