Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De spaarrekening van CKV of Centrale Kredietverlening heeft een iets hogere getrouwheidspremie dan basisrente. Je kunt deze rekening alleen in een kantoor openen.

CKV is een Belgische bank. Je kunt deze rekening alleen openen als je meerderjarig bent en als je je fiscale woonplaats in België hebt. De rekening heeft een onbepaalde looptijd en je kunt je geld opvragen wanneer je dat zelf wil.

Roerende voorheffing

De spaarrekening van CKV is gereglementeerd. Je kunt belastingvrij rente krijgen tot aan het wettelijk plafond. Getrouwde of samenwonende koppels kunnen het dubbele krijgen.

Als je toch meer zou krijgen dan dat maximum houdt de bank daar automatisch roerende voorheffing af. Als dat niet gebeurt moet je dat aangeven op je belastingaangifte.

Belgische garantie

CKV is Belgisch en het wordt dus ook beschermd dus ook onder ons eigen garantiestelsel. Als CKV toch failliet zou gaan kun je een deel van je spaargeld verliezen of het kan in waarde dalen.

Belangrijkste voordelen

  • Sparen bij een Belgische bank
  • Gereglementeerde spaarrekening

Belangrijkste kenmerken


Basisrente1,00 %
Getrouwheidspremie1,50 %
Totale rente2,50 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingJa
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu een spaarrekening openen bij CKV!


Sparen met derdenbeding

Je kunt bij CKV ook sparen voor iemand anders — je (klein)kinderen bijvoorbeeld. Je spaart ook op een gereglementeerde spaarrekening en die heeft dezelfde kenmerken als deze gewone spaarrekening.