Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De maxirekening van Argenta is een gereglementeerde spaarrekening die je ook in het kantoor kunt beheren. Als je liever alles online of in de app regelt kun je de e-spaarrekening openen.

Deze rekening heeft een onbepaalde looptijd en ze is alleen bedoeld voor natuurlijke personen die hun fiscale woonplaats in België hebben. Je moet bovendien meerderjarig zijn om ze te kunnen openen.

Rente en premie

Je verzamelt basisrente vanaf de eerste dag en Argenta keert ze iedere keer op 1 januari uit. Getrouwheidspremie is voor bedragen die minstens 12 maanden op je rekening staan en die krijg je elk kwartaal.

Roerende voorheffing

Zolang je rente krijgt onder het wettelijk bepaalde maximum betaal je er geen belasting op. Als je toch meer krijgt houdt Argenta er automatisch roerende voorheffing af.

Als je verschillende spaarrekeningen hebt en je merkt dat de bank er nog geen roerende voorheffing van heeft afgehouden moet je dat aangeven op je belastingaangifte.

Belangrijkste eigenschappen

  • Beheer ook in het kantoor
  • Gereglementeerde spaarrekening

Kosten en kenmerken


Basisrente0,35 %
Getrouwheidspremie0,25 %
Totale rente0,60 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Maxirekening openen bij Argenta!


Is er een verschil met de e-spaarrekening?

De e-rekening kun je alleen online of in de Argenta-app beheren. Als je een Maxirekening hebt kun je ook naar een kantoor. Verder zijn de rekeningen hetzelfde.