FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De Maxirekening van Argenta is een gereglementeerde spaarrekening zonder opstartkosten. Er geldt ook geen minimuminleg, onder een bepaald plafond betaal je geen roerende voorheffing of belasting op je rente en je spaargeld is beschermd door het Belgische depositogarantiefonds.

Eigenschappen

Argenta’s Maxirekening is helemaal gratis. Je opent, beheert en sluit deze spaarrekening kosteloos. De jaarlijkse afrekening kost je ook niets. Je betaalt alleen eventuele postverzendingskosten. Een verzekering bij deze spaarrekening nemen kan niet.

Er is geen minimum: je begint al te sparen vanaf 1 euro. Je kunt wel maximaal 2 miljoen euro op deze rekening zetten.

Rente en premie

De basisrente van de Maxirekening is 0,01%. Die berekent Argenta vanaf dag 1 en je krijgt ze ieder jaar op 1 januari. De getrouwheidspremie is 0,10%. Die krijg je op de eerste van elk nieuw kwartaal. Argenta berekent je getrouwheidspremie op het bedrag dat 12 maanden aan een stuk op je rekening stond.

Roerende voorheffing

De Maxirekening is een gereglementeerde spaarrekening; je betaalt geen belasting wanneer je minder dan 990 euro rente per jaar krijgt voor het inkomstenjaar 2020. Voor rekeningen van getrouwde of wettelijk samenwonende koppels is dat he dubbele: 1.980 euro. Krijg je meer, dan houdt Argenta automatisch 15% roerende voorheffing af.

Deze rekening openen

Je opent deze rekening in een Argentakantoor. Volg de link hieronder om een kantoor in je buurt te vinden.

Belangrijkste eigenschappen

  • Gratis spaarrekening
  • Geen roerende voorheffing
  • Gereglementeerde spaarrekening
  • Geen minimuminleg, wel 2.000.000 euro maximuminleg

Kosten en kenmerken


Basisrente0,01 %
Getrouwheidspremie0,10 %
Totale rente0,11 %
Minimale inleg0,00 €
VoorwaardenNee
Roerende voorheffingNee
GarantieBE
Max. dekking100.000,00 €

» Bezoek website


> Nu je Maxirekening openen bij Argenta!


Spaargarantie

Je spaargeld wordt beschermd door het Belgische spaardepositogarantiestelsel. Het is veilig tot 100.000 euro. Alles daarboven kun je (deels) verliezen als Argenta faalt. Je kunt het ook omzetten in aandelen.