Het woonkrediet van Crelan is een lening op maat. Je kunt ze samenstellen zoals je wilt. Kies tussen een vaste of een variabele rentevoet en kies hoe je terugbetaalt. Je kunt het terugbetaalde kapitaal zelfs opnieuw opnemen.

Lening op maat

Je kneedt je lening naar je eigen situatie: eerst kies je tussen een vaste of een variabele rentevoet. De variabele rentevoet volgt de index en op bepaalde data stijgt of daalt je rente binnen een bepaalde grens.

Je beslist ook zelf hoe je terugbetaalt: elke maand een vast bedrag, elke keer een variabel bedrag in het degressief systeem of alles in één keer op de eindvervaldag.

Je kunt je lening splitsen en beide delen op een andere manier beheren. Het tweede deel heeft bijvoorbeeld een andere looptijd of manier van terugbetalen.

Korting op de basisrentevoet

Het Voordeeltarief bestaat uit twee voorwaardelijke kortingen. Je kunt ze apart krijgen of je kunt ze combineren.

Je kunt met de Mini-rentevoet 0,40% per jaar korting krijgen op de basisrentevoet en als je een brandverzekering afsluit bij Fidea krijg je 0,20% per jaar korting op de basisrentevoet.

Belangrijkste kenmerken

  • Vaste of variabele rente
  • Stel je lening samen zoals je wil
  • Je kunt een deel van het krediet weer opnemen

Kosten en kenmerken


JKP4,80 %
Minimum12.500,00 €
Maximum1.000.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)120
Maximale looptijd (maanden)360

» Bezoek website


> Nu je woonkrediet simuleren bij Crelan!


Andere voordelen

Het terugbetaalde kapitaal kun je opnieuw opnemen. Dat wordt een nieuwe lening. Je hoeft er niet voor naar de notaris.

In het derde jaar van je lening kun je een bijkomend voorschot tot 50.000 euro of 20% van de hypothecaire inschrijving extra lenen.

Je beslist zelf wanneer je lening start. Als je nog een lening hebt lopen of je betaalt nog een paar maanden huur, dan kun je beide plannen aansluiten in plaats van dat ze overlappen.

En heb je even problemen, dan kun je een tijdelijke betaalstop aanvragen. Je betaalt dan alleen intrest, geen kapitaal. De looptijd verlengt met de duur van de pauze.

Rekenvoorbeeld

Leen je met Crelans Woonkrediet 15.000 euro en je betaalt op 15 jaar terug, dan zijn de basisrentevoet 2,82% en het jaarlijkse kostenpercentage of JKP 5,49%. Je betaalt elke maand 102,04 euro terug of 20.876,70 euro in het totaal.

Lening aanvragen

Je kunt via de link hierboven je eigen lening samenstellen en simuleren op Crelans website. Wil je de lening nadien aanvragen, maak dan een afspraak in een Crelan-kantoor.