FR

Het woonkrediet of de hypothecaire lening van Beobank is ideaal wanneer je een huis wil kopen, bouwen of renoveren. Je bepaalt het meeste aan deze lening zelf: de looptijd en het bedrag, of je een vaste of een variabele rentevoet wil en hoe je terugbetaalt.

Vaste of variabele rentevoet

Je kunt bij deze woonlening kiezen voor en vaste of een (semi)variabele rentevoet. Een variabele looptijd is ook een optie.

Met een vaste rentevoet weet je van tevoren perfect hoeveel je terugbetaalt. De variabele rentevoet houdt rekening met de markt en stijgt of daalt op regelmatige tijdstippen. Een derde optie is de semivaste rentevoet: in dat geval blijft hij de eerste 10, 15 of 20 jaar vast. Daarna wordt hij elke 5 jaar herbekeken.

Omgaan met die variabele rentevoet kan door de looptijd van je lening ook variabel te maken. Stijgt de rente, dan kun je de looptijd verlengen zodat je maandelijkse aflossingen hetzelfde blijven. Daalt de rente, dan kan de looptijd mee verkorten.

Terugbetalingsmogelijkheden

Tot slot kun je ook kiezen op welke manier je je lening afbetaalt. Je kunt elke maand hetzelfde bedrag aflossen of je kunt ‘degressief’ terugbetalen — elke maand wat minder met een constante kapitaalaflossing. Je kunt ook nog een overbrugginskrediet of een bulletkrediet kiezen.

Belangrijke voordelen

  • Constant of degressief aflossen
  • Vaste of (semi)variabele rentevoet
  • Ideaal wanneer je een huis koopt of (ver)bouwt

Kosten en kenmerken


JKP bij 250.000 €-
JKP indicatie-
Looptijd30

» Bezoek website


> Nu je woonkrediet aanvragen bij Beobank!


Wat is een bulletkrediet?

Het is een aflossingsvrij krediet met een vaste termijn en een vaste of een variabele rentevoet. Bij een bulletkrediet betaalt je tijdens je looptijd alleen maar intrest terug; het volledige kapitaal stort je op de laatste vervaldag.

Hoeveel kan ik minimaal en maximaal lenen?

Het minimumbedrag bij deze lening is 40.000 euro. Het maximum is 100% van de marktwaarde van van je project. Wil je toch meer lenen, dan vraagt Beobank extra waarborgen zoals beleggings- of spaarproducten of een hypothecaire inschrijven op andere gebouwen. Daarnaast leen je voor minimaal 1 jaar en voor maximaal 30 jaar.