De hypothecaire lening van Belfius is vooral geschikt voor privégebruik. Professionelen kunnen in een kantoor terecht voor een aangepaste formule. Je krijgt bij deze lening mogelijk belastingvoordeel en je kunt het terugbetaalde deel weer opnemen.

Rentevoet

Je kunt kiezen of je een vaste of een variabele rentevoet neemt. De vaste hangt af van de looptijd. Hij komt wat hoger uit dan een variabele, al garandeert hij wel dat je elke maand hetzelfde bedrag terugbetaalt. Je krijgt dus zekerheid.

De variabele rentevoet ligt lager dan een vaste en hij wordt om de zoveel tijd herbekeken. Je rentevoet kan op dat moment binnen vooraf bepaalde grenzen stijgen of dalen. Hij kan nooit meer dan verdubbelen en hij kan nooit negatief zijn.

Korting

Je kunt korting krijgen op je rentevoet door een brandverzekering bij Belfius te nemen. Een schuldsaldoverzekering geeft je een tweede keer recht op korting. Als je dan ook nog je loon bij Belfius laat storten krijg je een derde keer korting.

Belangrijkste kenmerken

  • Vaste of variabele formule
  • Lening voor (vooral) particulier gebruik
  • Je kunt terugbetaald kapitaal opnieuw opnemen
  • Minstens 12.500 euro en maximaal 25 jaar lenen

Kosten en kenmerken


JKP bij 250.000 €3,09 %
Looptijd25

» Bezoek website


> Nu een hypothecaire lening aanvragen bij Belfius!


Heropnemen

Je kunt terugbetaald kapitaal opnieuw opnemen. Je betaalt er geen notariskosten voor of kosten voor een nieuwe waarborg. Je profiteert van een voordelige rentevoet en je krijgt mogelijk fiscaal voordeel.