FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De energielening van Bpost bank is een lening op afbetaling die je kunt aanvragen voor groene of energiezuinige verbouwingen. Je bepaalt zelf hoeveel en hoelang je leent en je profiteert van een vaste rentevoet tijdens de hele looptijd van je lening.

Eigenschappen

De rentevoet blijft vast tijdens de looptijd van je lening. Je weet op voorhand dus perfect hoeveel je elke maand aflost. Verder kies je zelf hoeveel en hoelang je leent. De maximumlooptijd hangt af van het bedrag; hoe meer je leent, hoe langer je kunt lenen.

Waarvoor?

Je kunt de energielening aanvragen wanneer je zuinige(re) apparaten zet of wanneer je oude materialen vervangt. Denk aan isolatie of aan een nieuwe ketel voor je verwarming. Verder kun je de lening inzetten voor zonnepanelen, warmtepompoen, dubbel glas, …

Als je de energielening wil aanvragen heb je een eigendomsbewijs nodig van het huis dat je verbouwt. Een gehandtekende offerte of een kopie van een factuur is ook handig. Het bedrag op die offertes of facturen is minstens 80% van hoeveel je wil lenen.

Belangrijke voordelen

  • Vaste rentevoet tijdens de hele looptijd
  • Voor groene of energiezuinige verbouwingen
  • Geen zichtrekening of een ander Bpostproduct nodig

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €4,49 %
Minimum2.500,00 €
Maximum200.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)12
Maximale looptijd (maanden)120

» Bezoek website


> Nu bij Bpost Bank lenen voor je groene verbouwingen!


Verzekering

Als je deze lening in het kantoor aanvraagt kun je er een optionele schuldsaldoverzekering bij nemen. Dat kan niet wanneer je de lening online aanvraagt.