Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

Als je liever niet aan je spaargeld zit om grotere of onvoorziene aankopen te betalen, dan kun je de persoonlijke lening van KBC overwegen.

Leningen tussen 500 en 50.000 euro kun je snel online simuleren en aanvragen. KBC-klanten krijgen direct hun persoonlijke tarief te zien.

Volledig online

Als je al klant bent bij KBC kun je je lening direct simuleren in KBC Touch of KBC Mobile. Je ziet er onder andere hoeveel je maandelijks afbetaalt, wanneer de volgende terugbetalingsdag valt en hoelang je lening nog loopt.

Hoe werkt het?

Je betaalt je lening terug met een vast aflossingsplan. Vaste rentevoet, elke maand hetzelfde bedrag terugbetalen, makkelijk. Je begint een maand nadat je het geld kreeg terug te betalen. Betalingen gebeuren dan elke maand op dezelfde dag.

Terugstorten kan vanaf een KBC-zichtrekening. Als je geen rekening hebt bij KBC kan het geld ook naar het overeenkomstnummer van je lening. Dat is een rekening waarop je het geld kunt storten.

Hoe vraag je deze lening aan?

KBC-klanten kunnen hun lening simuleren en hun persoonlijke tarief zien in KBC Touch; voor niet-klanten is er een simpelere simulator zonder persoonlijke informatie op de KBC-website.

In de simulator vul je het leenbedrag en de looptijd in en je ziet direct hoeveel je elke maand ongeveer terugbetaalt. Daarna kun je de lening direct online aanvragen.

Belangrijke voordelen

  • Online simuleren en aanvragen
  • Lenen tussen 500 en 50.000 euro
  • Geen factuur nodig voor een persoonlijke lening

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €4,99 %
Minimum500,00 €
Maximum50.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)6
Maximale looptijd (maanden)120

» Bezoek website


> Nu je persoonlijke lening aanvragen bij KBC!


Hoeveel kan ik minimaal en maximaal lenen?

Je leent minimaal 500 euro en maximaal 100% van het aankoopbedrag (inclusief btw) of maximaal 50.000 euro.

Vraag je je lening aan via de website in plaats van via KBC Touch of KBC Mobile, dan kun je ‘maar’ maximaal 25.000 euro lenen. Wil je meer lenen dan 50.000 euro, maak dan een afspraak in een KBC-kantoor.

Rekenvoorbeeld

Je neemt een lening van 10.500 euro die je op 60 maanden terugbetaalt. Het kostenpercentage en de debetrentevoet bedragen 4,95%. Op 60 maanden betaal je maandelijks 197,91 euro terug, of 11.874,60 euro in totaal.