Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De persoonlijke lening van BNP Paribas Fortis is een eenvoudige lening op afbetaling die je in enkele klikken online kunt aanvragen. Je betaalt een vaste rente tijdens de looptijd van je lening.

Eigenschappen

BNP Paribas Fortis’ lening op afbetaling is geschikt voor elk persoonlijk project. Wanneer je de persoonlijke lening aanvraagt kun je lenen tussen 1.250 en 50.000 euro. Je leent minstens een jaar en maximaal 10 jaar. Tussen deze grenzen bepaal je zelf hoeveel je leent en voor hoelang.

Het jaarlijkse kostenpercentage (JKP) van deze lening bedraagt 5,90% en de debetrente 5,75%. Let wel op: deze tarieven tellen enkel voor BNP Paribas Fortis-klanten en ze zijn niet geldig voor een lening die andere kredieten wil hergroeperen.

Hoe vraag ik deze lening aan?

Op BNP’s website maak je snel een simulatie van hoe jouw lening eruit zal zien. Met de schuifbalken duid je aan hoeveel en voor hoelang je wil lenen; aan de rechterkant van het scherm krijg je direct de berekeningen en de details van je lening te zien.

Je kunt de lening meteen online aanvragen. Hou wel je identiteitskaart, je zichtrekeningnummer en je loonfiche(s) bij de hand. Die heb je nodig bij het vervolg van je aanvraag.

Belangrijke voordelen

  • Persoonlijke lening op afbetaling
  • Vaste rentevoet tijdens de hele looptijd
  • Lening enkel voor BNP Paribas Fortis-klanten
  • Makkelijk online te simuleren en aan te vragen

Belangrijkste kenmerken


Rente bij 15.000 €8,88 %
Minimum1.250,00 €
Maximum50.000,00 €
Minimale looptijd (maanden)12
Maximale looptijd (maanden)120

» Bezoek website


> Ga verder om aan te vragen!


Rekenvoorbeeld

Leen je 15.000 euro en je betaalt op 48 manden terug, dan bedraagt het JKP 5,90% en de vaste jaarlijkse debetrente 5,75%. Je betaalt elke maand 350,52 euro terug of 16.824,96 euro in het totaal.

Kan ik de eigenschappen van mijn lening aanpassen?

Niet online. Je kunt wel in een kantoor terecht als je op een andere datum wil betalen of wanneer je je maandelijkse aflossing wil veranderen.

Kan ik mijn lening vervroegd terugbetalen?

Dat kan: je krijgt in dat geval gewoon een afrekening. Die is 10 dagen geldig.