FR

Jeroen Geuens

Bancompare is de vergelijkingswebsite voor Belgische bankproducten. Sommige productaanbieders op deze website sponsoren onze dienst; dat heeft echter geen invloed op onze teksten. Elke bespreking is onze eigen mening.

De renovatielening van KBC is een lening op afbetaling met een vaste rentevoet. Je kunt je aanvragen voor eender welk type verbouwing en je bepaalt zelf hoeveel en hoelang je leent. Als je voor minstens 50% energiebesparend renoveert heeft KBC ook de Groene lening.

Geen hypotheek nodig

Een van de bewijsstukken die je nodig hebt om deze renovatielening aan te vragen is een geldig investeringsbewijs — een offerte van je aannemer bijvoorbeeld. Je hebt geen hypotheek nodig. Je moet dus niet naar de notaris en je betaalt geen dossier- of registratiekosten.

Vaste rentevoet

Deze lening heeft een vaste rentevoet. Je weet dus op ieder moment hoeveel je de volgende maand terugbetaalt. Je betaalt een maand na de uitbetaling voor de eerste keer terug. Alle volgende betalingen gebeuren iedere keer een maand later.

Bepaal je eigen looptijd

Bij KBC bepaal je zelf hoelang je leent, binnen de wettelijke beperkingen. KBC-klanten kunnen hun persoonlijke tarief berekenen in KBC Touch of KBC Mobile. Anderen kunnen hun lening simuleren op KBC’s website en aanvragen via KBC Touch.

Belangrijke voordelen

  • Vaste rentevoet
  • Geen hypotheek nodig
  • Bepaal zelf je bedrag en looptijd

Kosten en kenmerken


Rente bij 15.000 €3,99 %
Minimum500,00 €
Maximum50.000,00 € (online max. 25.000,00 €)
Minimale looptijd (maanden)24
Maximale looptijd (maanden)120

» Bezoek website


> Nu een renovatielening aanvragen bij KBC!